Sudar tehnologije i
umetnosti.
Gejming programi
državnih fakulteta u
saradnji sa industrijom.

Tvoj sledeći nivo

Master 4.0 [GEJMING] su prve multidisciplinarne master studije koje kombinuju najsavremenija znanja i iskustva iz oblasti programiranja i umetnost. Na ovim studijama se naučna i tehnološka znanja prilagođavaju polju umetnosti, a znanja i veštine iz umetničkih oblasti primenjuju se i ugrađuju u oblast video-igara.

Master 4.0 [GEJMING] je zamišljen kao prostor gde se sreću akademska znanja sa iskustvom stručnjaka iz sektora kreativnih industrija, a uključenje vodećih kompanija iz oblasti gejminga je planirano kroz sve semestre master programa. Studenti će biti u prilici da se upoznaju sa svim aspektima rada na realizaciji različitih segmenata izrade, dizajniranja i produkcije video-igara, a potom da ta iskustva uključe i u svoj završni rad.

Master 4.0 [GEJMING] dolazi taman u trenutku kada je domaća gejming industrija prepoznata kao perspektivna, a dok ona beleži rast raste i potreba za stručnjacima iz ove oblasti. Osim za započinjanje karijere u postojećim kompanijama, studenti će biti ohrabreni da pokrenu svoje i plasiraju nove kreativne proizvode na globalno tržište.

Master 4.0 [GEJMING] studije možeš da upišeš na dva državna univerziteta u Beogradu i Kragujevcu. Tu su sledeći programi:

  • Umetnost i dizajn video igara / Univerzitet umetnosti i Matematički fakultet, Beograd
  • Razvoj kompjuterskih igara / Univerzitet u Kragujevcu

Master 4.0 [GEJMING] je namenjen svim zainteresovanim kandidatima koji su u prethodnom obrazovanju stekli 240 ESPB i za koje komisija za prijemne ispite proceni da poseduju sklonosti i sposobnosti za studije. Dakle, studije su otvorene za studente tehničkih, društvenih i umetničkih fakulteta.

Na svakom Master 4.0 [GEJMING] programu nastava se izvodi kroz kombinaciju obaveznih i izbornih predmeta, čime student prilagođava program svojim interesovanjima.

Program traje tri semestra, a tu je i stručna praksa u kompaniji po izboru (za koju je vezano i pisanje završnog master rada).

Ako si od onih koji su oduvek zamišljali da rade na razvoju video-igara ili naprave svopstvenu ali te je obrazovni put odveo na neku drugu stranu ili jednostavno želiš da svoje umetničke i tehničke veštine oprobaš u industriji koja globalno zapošljava na desetine hiljada ljudi i još uvek ne prestaje da se širi, već imaš odgovor na pitanje iz naslova.

Na koji god način da razmišljaš o karijeri u gejmingu ovaj Master 4.0 će ti odškrinuti vrata za ulazak u svet industije video-igara. Bićeš u prilici da saznaš sve što te zanima o ovoj industriji, stekneš utisak kako izgleda proces kreiranja video-igre u praksi i gde se tu sreću umetnost i tehnologija.

Kandidati koji ostvaruju uslov za upis potrebno je da se prijave na program koji žele u skladu sa smernicama na stranici Prijava.

Uključene kompanije