Master 4.0 Sneak preview – predstavljanje gejming programa sa profesorom 3D grafike Bobanom Stojanovićem

Nakon što smo nedavno predstavili prve gejming master programe u Srbiji nastale u cilju povezivanja IT znanja i umetnosti, sada je došao red da buduće studente pozovemo da zavire u ono što ih čeka na studijama. Treći u serijalu onlajn događaja o Masteru 4.0 biće održan na Zoom platformi u utorak, 13. oktobra u 18 časova.


Pod nazivom Master 4.0, na državnim fakultetima u Kragujevcu i Beogradu uskoro počinju dva potpuno nova programa nastala kroz saradnju sa vodećim gejming studijima u Srbiji među kojima su 3Lateral, Mad Head Games, Nordeus, Two Desperados,  Ubisoft Belgrade i drugi.

U cilju upoznavanja potencijalnih studenata sa novim programima ogranizujemo serijal od tri onlajn događaja pod nazivom Master 4.0: Sneak preview. Kroz ova tri Zoom vebinara (https://zoom.us/j/99097586449), studenti će biti u prilici da se upoznaju sa nekim od predavača koji će im odškrinuti vrata ove jedinstvene prilike za ulazak u svet industrije video-igara, dobiti priliku da se raspitaju o svemu što ih zanima o Masteru 4.0 i steknu utisak kako će izgledati prvi master program u oblasti gejminga u našoj zemlji.

Treći u serijalu događaja održaće se u utorak, 13. oktobra u 18 časova. U okviru njega će, osim informacija o Master 4.0 programu, zainteresovani moći da čuju predavanje na temu Matematika i fizika računarskih igara, koje će održati redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu Boban Stojanović.

Boban je ekspert u oblasti računarskog modelovanja i simulacija sa ogromnim iskustvom u razvoju softverskih rešenja za primenu u nauci i industriji. Radio je na razvoju više inženjerskih aplikacija koje uključuju kompleksnu 3D grafiku i simulacije fizičkih pojava. Boban će pokušati da vam približi najvažnije matematičke i fizičke koncepte koji leže u osnovi računarskih igara i koji vam mogu omogućiti da odete korak dalje u odnosu na ono što nude standardne softverske platforme. On će na Master 4.0 programu u Kragujevcu predavati 3D računarsku grafiku.

Pre Bobana Stojanovića, Master 4.0: Sneak preview je ugostio čelnog čoveka beogradskog Ubisoft studija Adriana Đuru, koji je govorio na temu Game development: Od hobija do perspektivne karijere, i kompozitorku Anu Krstajić koja nas je uputila u Muziku u video-igrama.

Master 4.0: Sneak preview organizujemo u saradnji sa organizacijama Srpska asocijacija industrije video igara, Startit Centar Kragujevac, Naučno-tehnološki park Niš, Startap centar Niš, Naučno-tehnološki park Čačak i Startap centar Čačak.