Spoj IT i biznis znanja
na državnim fakultetima.
Master za digitalnu karijeru.

POGLEDAJ PROGRAME

Tvoj sledeći nivo

Master 4.0 [IT + BIZ] su prve akreditovane multidisciplinarne master studije koje pružaju kombinaciju naprednih znanja iz oblasti informacionih tehnologija i poslovnih veština. Jedinstvenost Mastera 4.0 je i u tome što je u njegovom dizajnu i implementaciji, pored državnih fakulteta i univerziteta, do sada učestvovalo preko 70 kompanija.

Master 4.0 [IT + BIZ] je nastao kao odgovor na rastuću tražnju za vrhunskim IT stručnjacima koji pored naprednog poznavanja tehnologije imaju i poslovne veštine potrebne za rad u postojećim digitalnim kompanijama, ali i znanjima neophodnim za pokretanje tehnoloških startapa.

Krojeni po meri privrede, ovi programi će ti omogućiti ne samo da podigneš svoje poznavanje tehnologije na sledeći nivo, već i da stekneš poslovne veštine potrebne da se kompjuterski kod pretoči u proizvode koji će imati vrednost na globalnom tržištu.

Master 4.0 [IT + BIZ] studije možeš da upišeš na tri državna univerziteta u Beogradu, Nišu i Kragujevcu. Tu su sledeći programi:

  • Napredne IT u digitalnoj transformaciji / ETF i FON, Beograd
  • Industrija 4.0. / Mašinski i Matematički fakultet, Beograd
  • Master informacionih tehnologija / Univerzitet u Kragujevcu
  • Inteligentna analiza podataka / Univerzitet u Nišu

Programi su prevashodno namenjeni svršenim studentima inženjerskih fakulteta, ali i studentima svih drugih fakulteta koji pokazuju dovoljno predznanja iz oblasti programiranja koje im omogućava da prate nastavu.

Master 4.0 [IT + BIZ] je za studente koji žele da razumeju način poslovanja digitalnih kompanija, steknu praktična znanja iz oblasti informacionih tehnologija koja bi im sutra omogućila konkurentnost pri zapošljavanju, ali i da kreiraju solidnu osnovu za razvoj sopstvenih startap ideja.

Na svakom od četiri Master 4.0 [IT + BIZ] programa nastava se izvodi kroz kombinaciju obaveznih i izbornih predmeta, čime student prilagođava program svojim interesovanjima.

Program traje tri, odnosno četiri semestra, a tu je i stručna praksa u kompaniji po izboru (za koju je vezano i pisanje završnog master rada), kao i izborni startap program.

Ovakav program omogućava studentima da maksimalno iskoriste mogućnosti koje ovaj program pruža prema svom tempu rada. Ukoliko je student tokom programa već zaposlen, umesto stručne prakse, može raditi na studiji slučaja iz druge kompanije. Nastava se izvodi u popodnevnim časovima, i delom je online, što omogućava i zaposlenim studentima pohađanje nastave.

Ako želiš karijeru u nekoj od najuspešnijih digitalnih kompanija ili sanjaš o sopstvenom startapu, ovi programi su za tebe.

Program uključuje veliki broj predavača iz privrede i gostujućih predavača iz inostranstva sa renomiranih inostranih fakulteta. Ako upišeš neki od ovih programa, imaćeš priliku da kroz stručnu praksu učiš o najsavremenijim pristupima poslovanju u oblasti IT-ja, kao i da se iz prve ruke upoznaš sa radnim okruženjem u vodećim digitalnim kompanijama.

Tu je i opcioni timski startap program — jedinstveni, inovativni program na svim fakultetima u Srbiji koji će ti omogućiti učešće u simulaciji razvoja startap ideje, kao i njeno pitch-ovanje pred “investitorima”.