Master 4.0 Sneak preview – predstavljanje gejming programa sa kompozitorkom Anom Krstajić

Nakon što smo nedavno predstavili prve gejming master programe u Srbiji nastale u cilju povezivanja IT znanja i umetnosti, sada je došao red da buduće studente pozovemo da zavire u ono što ih čeka na studijama. Drugi u serijalu onlajn događaja o Masteru 4.0 biće održan na Zoom platformi u četvrtak, 8. oktobra u 18h.


Pod nazivom Master 4.0, na državnim fakultetima u Kragujevcu i Beogradu uskoro počinju dva potpuno nova programa nastala kroz saradnju sa vodećim gejming studijima u Srbiji među kojima su 3Lateral, Mad Head Games, Nordeus, Two Desperados,  Ubisoft Belgrade i drugi.

U cilju upoznavanja potencijalnih studenata sa novim programima ogranizujemo serijal od tri onlajn događaja pod nazivom Master 4.0: Sneak preview. Kroz ova tri Zoom vebinara (https://zoom.us/j/99097586449), studenti će biti u prilici da se upoznaju sa nekim od predavača koji će im odškrinuti vrata ove jedinstvene prilike za ulazak u svet industrije video-igara, dobiti priliku da se raspitaju o svemu što ih zanima o Masteru 4.0 i steknu utisak kako će izgledati prvi master program u oblasti gejminga u našoj zemlji.

Drugi u serijalu događaja održaće se u četvrtak, 8. oktobra u 18 časova. U okviru njega će, osim informacija o Master 4.0 programu, zainteresovani moći da čuju predavanje na temu Muzika u video-igrama, koje će održati kompozitorka Ana Krstajić.

Ana je kompozitorka koja pravi muziku za film, TV, pozorište, ali i za video-igre. Nakon završenog Fakulteta muzičke umetnosti, usavršavala se na čuvenom Berkliju. Dobitnica je brojnih međunarodnih nagrada, njena muzika se izvodi od Rusije do Amerike, a posebnu pažnju domaće gejming zajednice stekla je kada je ostvarila saradnju sa Nordeusom za koji je komponovala muziku za igru Spellsouls / Heroic – Magic Duel. Na Master 4.0 programu u Beogradu Ana će predavati na predmetu Audio-produkcija u video-igrama.

Nakon Ane, 13. oktobra Master 4.0: Sneak preview će ugostiti profesora Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu Bobana Stojanovića sa temom Matematika i fizika računarskih igara. Osim njih dvoje, predavanjima se priključio i čelni čovek beogradskog Ubisoft studija Adrian Đura koji je govorio na temu Game development: Od hobija do perspektivne karijere.

Master 4.0: Sneak preview organizujemo u saradnji sa organizacijama Srpska asocijacija industrije video igara, Startit Centar Kragujevac, Naučno-tehnološki park Niš, Startap centar Niš, Naučno-tehnološki park Čačak i Startap centar Čačak.