Master 4.0 Sneak preview – predstavljanje gejming programa sa Adrianom Đurom iz Ubisofta

Nakon što smo nedavno predstavili prve gejming master programe u Srbiji nastale u cilju povezivanja IT znanja i umetnosti, sada je došao red da buduće studente pozovemo da zavire u ono što ih čeka na studijama. Prvi u serijalu onlajn događaja o Masteru 4.0 biće održan na Zoom platformi 6. oktobra u 18 časova.


Pod nazivom Master 4.0, na državnim fakultetima u Kragujevcu i Beogradu uskoro počinju dva potpuno nova programa nastala kroz saradnju sa vodećim gejming studijima u Srbiji među kojima su 3Lateral, Mad Head Games, Nordeus, Two Desperados,  Ubisoft Belgrade i drugi.

U cilju upoznavanja potencijalnih studenata sa novim programima ogranizujemo serijal od tri onlajn događaja pod nazivom Master 4.0: Sneak preview. Kroz ova tri Zoom vebinara (https://zoom.us/j/99097586449), studenti će biti u prilici da se upoznaju sa nekim od predavača koji će im odškrinuti vrata ove jedinstvene prilike za ulazak u svet industrije video-igara, dobiti priliku da se raspitaju o svemu što ih zanima o Masteru 4.0 i steknu utisak kako će izgledati prvi master program u oblasti gejminga u našoj zemlji.

Prvi u serijalu događaja održaće se u utorak, 6. oktobra u 18 časova. U okviru njega će, osim informacija o Master 4.0 programu, zainteresovani moći da čuju predavanje na temu Game development: Od hobija do perspektivne karijere. Predavanje će održati Adrian Đura iz beogradskog Ubisoft studija, gde radi kao Studio Production Manager.

Čelni čovek beogradskog studija jednog od lidera u svetskoj industriji zabave, kompanije Ubisoft, će na Master 4.0 programu u Kragujevcu predavati na predmetu Razvoj video igara. Adrian ima više od 10 godina iskustva u srpskoj gejming industriji i ima aktivnu ulogu u njenom razvoju. Ovo mu je omogućilo da ima široko razumevanje tržišta kao i temeljnu tehničku potkovanost u programiranju. Pre nego što je preuzeo ulogu menadžera produkcije u beogradskom studiju Ubisoft, bio je tehnički direktor i suosnivač kompanije Eipix Entertainment, kao i osnivač Flat Hill Games. Adrian će prezentovati svoje viđenje trenutnog stanja industrije video-igara u Srbiji i svetu, a dotaći će se najaktuelnijih tema u industriji kao što su blockchain, VR i streaming servisi.

Nakon Adriana, 8. i 13. oktobra Master 4.0: Sneak preview će ugostiti kompozitorku Anu Krstajić, koja će govoriti o muzici u video-igrama, i profesora Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu Bobana Stojanovića sa temom Matematika i fizika računarskih igara.

Master 4.0: Sneak preview organizujemo u saradnji sa organizacijama Srpska asocijacija industrije video igara, Startit Centar Kragujevac, Naučno tehnološki park Niš, Startap centar Niš, Naučno-tehnološki park Čačak i Startap centar Čačak.