[VEBINAR] IT odeljenja: Priprema za prijemni ispit

UTORAK, 29. MAJA OD 20.00

Više od 2.700 osmaka polagaće u nedelju, 3. juna prijemni ispit za upis u specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama širom Srbije.

Mi u Inicijativi Digitalna Srbija smo svesni da je ovo važan korak za svakoga od vas i želimo da vam, u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete pomognemo u poslednjim pripremama za ispit – organizacijom besplatnog vebinara koji će vam pomoći da ostvarite što bolji rezulat.

Iako je ostalo još relativno malo vremena do samog ispita, sigurni smo da vam je sada (možda više nego ikad!) potrebna podrška, još uvek imate poneko neodgovoreno pitanje o formatu testa, šta da očekujete i kako da budete sigurni da ćete na sam dan ispita pokazati sve što znate i položiti prijemni.

Zato smo za vas spremili besplatni polusatni, interaktivni vebinar tokom koga ćemo pokriti neke od najvažnijih pitanja koja se tiču samog ispita, zajedno pogledati format testa, prodiskutovati o zadacima sa probnog prijemnog i biti tu da odgovorimo na sva vaša pitanja. U tome će nam pomoći Katarina Aleksić, nastavnica informatike iz Osnovne škole “Branislav Nušić” u Beogradu i stalna saradnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

SNIMAK VEBINARA

Ako ste propustili vebinar, možete pogledati snimak na našoj Facebook stranici. Kao što smo obećali, odgovore na pitanja koja nismo pokrili tokom vebinara postavićemo na ovom sajtu do kraja dana u četvrtak, 31. maja.

KO SMO MI?

Inicijativa Digitalna Srbija je privatna, neprofitna organizacija koja se zalaže za transformaciju Srbije u digitalno društvo. Inicijativu Digitalna Srbija su osnovale kompanije Infostud, Microsoft, Nordeus, PricewaterhouseCoopers, Ringier Axel Springer, Seven Bridges Genomics, Startit, Telekom Srbija i Telenor. Do danas, Inicijativi su se pridružili i BioSens Institut, Karanović & Nikolić, New Frontier Group, Raiffeisen banka i Societe Generale Srbija.