O nama

O INICIJATIVI „DIGITALNA SRBIJA“

Inicijativa „Digitalna Srbija“ je nevladina i neprofitna organizacija koja se zalaže za transformaciju Srbije u digitalno društvo. U takvoj, digitalnoj Srbiji, svaki pojedinac moći će da ostvari svoj pun potencijal, svoj talent i inovativnost predstavi na globalnom tržištu, dok će srpske kompanije, svaka u svojoj oblasti, postati evropski lideri digitalne ekonomije 21. veka.

Na putu do što brže digitalne transformacije Srbije, ulažemo bogato znanje, iskustvo, kontakte i resurse svojih osnivača i članica. To su kompanije koje se trude da razumeju budućnost, znaju kako digitalna ekonomija funkcioniše i vodeće su u oblastima u kojima posluju. Naše članice su svojim primerom već pokazale da je Srbija sposobna da kreira jedinstvena digitalna dobra velike vrednosti.

Zašto ovo radimo? Ujedinila nas je želja da u deceniji pred nama značajno doprinesemo napretku i boljoj budućnosti Srbije. Želimo da iskoristimo Četvrtu industrijsku revoluciju kroz koju ceo svet prolazi, izazove koje nosi pretvorimo u prilike i iz nje izađemo kao pobednici. Da bi se to desilo, pokrećemo korenite društvene promene na koje ćemo svi biti ponosni.

Svoje aktivnosti Inicijativa „Digitalna Srbija“ usmerava na stvaranje poslovnog okruženja koje je u službi digitalnih inovacija, jačanje obrazovnog sistema, pružanje podrške preduzetničkim kompanijama u početnoj i fazi rasta, osnaživanje privrednih grana sa potencijalom za ogroman rast i pokretanje javnog dijaloga o prednostima digitalne transformacije. Većina naših aktivnosti se finansira od članarina kompanija i organizacija koje su pristupile organizaciji.

Osnovna načela Inicijative „Digitalna Srbija“ definisana su u našem Manifestu.

Naša Izvršna kancelarija

Nebojša Đurđević

generalni direktor

Miloš Nešović

menadžer za komunikacije

Nemanja Đorđević

menadžer za projekte

Tijana Stefanović

projektni asistent

Naš Upravni odbor

Branko Milutinović

predsednik Upravnog odbora

Nordeus, CEO

Jelena Drakulić Petrović

potpredsednica Upravnog odbora

Ringier Axel Springer, CEO

Dragan Tomić

Microsoft Development Centar Srbija, direktor

Stefan Salom

Infostud Group, direktor razvoja i suosnivač

Milan Simić

Telekom Srbija, izvršni direktor za IT podršku i ICT servise

Nemanja Žilović

Telenor, izvršni direktor strategije i transformacije

Emmanuel Koenig

PricewaterhouseCoopers, glavni partner

Igor Bogićević

Seven Bridges Genomics, CTO i osnivač

Vukašin Stojkov

SEE ICT, suosnivač i partner