O nama

O INICIJATIVI DIGITALNA SRBIJA

Inicijativa Digitalna Srbija je privatna, neprofitna organizacija koja predvodi transformaciju Srbije u digitalno društvo. U takvoj, digitalnoj Srbiji, svaki pojedinac moći će da ostvari svoj pun potencijal, svoj talent i inovativnost predstavi na globalnom tržištu, dok će srpske kompanije, svaka u svojoj oblasti, postati evropski lideri digitalne ekonomije 21. veka.

Na putu do što brže digitalne transformacije Srbije, ulažemo bogato znanje, iskustvo, kontakte i resurse svojih osnivača i članica. To su kompanije koje razumeju budućnost, znaju kako digitalna ekonomija funkcioniše i vodeće su u oblastima u kojima posluju. Naše članice su svojim primerom već pokazale da je Srbija sposobna da kreira jedinstvena digitalna dobra velike vrednosti.

Zašto ovo radimo? Ujedinila nas je želja da u deceniji pred nama značajno doprinesemo napretku i boljoj budućnosti Srbije. Želimo da iskoristimo četvrtu industrijsku revoluciju kroz koju ceo svet prolazi, izazove koje nosi pretvorimo u prilike i iz nje izađemo kao pobednici. Da bi se to desilo, pokrećemo korenite društvene promene na koje ćemo svi biti ponosni.

Svoje aktivnosti Inicijativa Digitalna Srbija usmerava na stvaranje poslovnog okruženja koje je u službi digitalnih inovacija, jačanje obrazovnog sistema, pružanje podrške preduzetničkim kompanijama u početnoj i fazi rasta, osnaživanje privrednih grana sa potencijalom za ogroman rast i pokretanje javnog dijaloga o prednostima digitalne transformacije.

Osnovna načela Inicijative Digitalna Srbija definisana su u našem Manifestu