Pozivamo građane da kažu šta sve može da bude pametnije u Srbiji

Inicijativa „Digitalna Srbija“ poziva građane Srbije da se uključe u razgovor o tome šta bi sve digitalna tehnologija mogla da unapredi u našem društvu. Želimo da pomognemo razvoj jedne ideje koju građani predlože, a zatim i podrže svojim glasanjem na našem sajtu budimopametni.rs.


U utorak, 18. decembra na naslovnoj strani štampanog izdanja dnevne novine „Blic“ pronađite samolepljive #BudimoPametni markere na kojima piše „Ovo može pametnije!“ Pozvani ste da ove markere postavite na sve ono što mislite da bi moglo da postane bolje, jednostavnije i pametnije uz pomoć digitalne tehnologije.

Jednostavnim skeniranjem QR koda koji se nalazi na samom markeru, svako će uz pomoć svog mobilnog telefona moći da kreira virtuelni marker na interaktivnoj mapi Srbije na sajtu budimopametni.rs i predloži kako bi digitalna tehnologija mogla da pomogne. Istovremeno, svi građani će na ovom sajtu moći da svojim glasom podrže ideju za koju bi želeli da se realizuje.

Prikupljanje ideja građana i njihovo internet glasanje za najbolje predloge trajaće do 31. januara, nakon čega će Inicijativa „Digitalna Srbija“ pomoći dalji razvoj pobedničkog rešenja kako bi nadležna institucija mogla da ga realizuje.