Imamo pobednike prvog državnog hakatona u Srbiji

Nakon 48 sati neprekidnog rada 14 programerskih timova koji su učestvovali na prvom državnom hakatonu #CodeGovernment održanom od 25. do 27. maja u Beogradu i Nišu, predstavnici Kancelarije za IT i eUpravu, Startita i naše organizacije izabrali su tri pobednička rešenja. U Beogradu su dodeljene dve nagrade, timu Varhak i timu Voidvoide, dok je u Nišu nagradu dobio tim BitPoBit. Pobednicima su dodeljeni vaučeri u vrednosti od po 2.500 dolara za kupovinu u prodavnicama tehnike.

Pobednički tim Varhak iz Beograda predložio je savremeniji i svedeniji dizajn portala uz preglednu naslovnu stranu i pojednostavljeno kretanje po sajtu. Drugi nagrađeni tim u Beogradu, tim Voidvoide iz Novog Sada razvio je prototip koji, pored osveženog dizajna naslovne strane, predlaže korišćenje live chat usluge radi pojednostavljene komunikacije korisnika i portala. Niški tim BitPoBit, koji je okupio dva studenta sa Elektronskog fakulteta u Nišu i jednog sa Bristolskog univerziteta, izašao je sa predlogom koji u fokus stavlja brzo pronalaženje željenih usluga koje Portal eUprava nudi, uz čist dizajn.

Ovo takmičenje programera i dizajnera bilo je namenjeno redizajniranju i traženju boljeg i funkcionalnijeg tehnološkog rešenja koje treba da unapredi korisničko iskustvo Nacionalnog Portala eUprava.

Hakaton #CodeGovernment organizovala je Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Kabinetom predsednice Vlade Republike Srbije i Inicijativom Digitalna Srbija. Hakaton je istovremeno održan u Startit centru u Beogradu i prostoru Deli u Nišu.