Na Kopaonik biznis forumu naši članovi pričaju o startap zvezdama budućnosti, povratku u Srbiju i ulaganju u domaći digitalni ekosistem

Na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu organizujemo dva programska slota uz podršku našeg člana Ringier Axel Springer, na kojima govore predstavnici šest članova naše organizacije.

Ako želite da čujete kojim domaćim startapima predviđamo blistavu budućnost, zašto su se mnogi lideri uspešnih digitalnih kompanija vratili u Srbiju nakon uspešne karijere u inostranstvu i kako će u narednom periodu naši članovi podržati razvoj startap ekosistema, budite uz YouTube prenos na sajtu Kopaonik biznis foruma u ponedeljak, 24. maja popodne.


STARTAPI KOJI IZ SRBIJE MENJAJU SVET
ponedeljak, 24. maj, 17.45-18.45

Predstavnici naših članova koji su ostvarili svetski uspeh u različitim segmentima digitalnog ekosistema Branko Milutinović (Nordeus), Vesna Bengin (Institut BioSens) i Saša Popović (Vega IT), predstaviće na ovom panelu osnivače biznisa koji su, prema njihovom mišljenju, startap zvezde budućnosti

Kakva podrška je potrebna ovim tehnološkim preduzetnicima? Kako svi mi možemo da pomognemo da se u narednim godinama u Srbiji osnuje daleko više tehnoloških kompanija koje svojom inovativnošću mogu da promene svet, a svojim ubrzanim rastom iz korena promene srpsku ekonomiju?

Pričamo o uspešnim osnivačima domaćih startapa za koje možda još uvek niste čuli, ali o kojima će se u budućnosti mnogo govoriti.

POVRATAK U DIGITALNU SRBIJU
ponedeljak, 24. maj, 18.50-19.50

U vremenu kada se sve veći broj izuzetno stručnih ljudi odlučuje da napusti Srbiju, u tehnološkom sektoru postoje i vrlo uspešni pojedinci koji prkose ovom poražavajućem trendu. Globalna relevantnost kompanija u srpskom digitalnom ekosistemu često je jedan od ključnih razloga za njihovu odluku koju ne opravdavaju samo iz ličnih, već i profesionalnih razloga.

Razgovaramo sa Milovanom Milićem (Devtech) i Nebojšom Bjelotomićem (Saga), Zoranom Vasiljevim (Centili), tri povratnika iz inostranstva koji su, nakon Britanije, Amerike i Singapura, odlučili da svoju globalnu karijeru nastave kao lideri digitalnih kompanija u Srbiji. Pitamo ih po čemu se toliko izdvaja tehnološki sektor, kako pomažu njegov dalji razvoj kroz mrežu poslovnih anđela Inicijative „Digitalna Srbija“, ali i kako odgovaraju na pitanje koje često dobijaju kada govore o svom povratku u Srbiju— pa, dobro, šta vam bi?