Pogledajte snimak panela „Znanjem protiv epidemije“

Mišljenja ukrštaju virusološkinja, epidemiolog i psihološkinja u pokušaju da dođu do zajedničkog odgovora — kako se obrazovanjem mogu sprečiti epidemije? 🦠


U moru pitanja o tome kako da se snađemo sa epidemijom, iz ugla obrazovanja želeli smo da se pozabavimo jednim dugoročno važnim – šta je obrazovni sistem naučio i kako može da pomogne da budemo bolje pripremljeni za neku narednu epidemiju?

O tome na panelu „Znanjem protiv epidemije“, koji organizujemo zajedno sa Fondacijom Petlja i UNICEF-om, govore Radmilo Petrović, epidemiolog u penziji i jedan od lekara koji su se svojevremeno borili sa epidemijom variola vere, Ana Banko, virusološkinja i docent sa Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu i Nevena Buđevac, psihološkinja i vanredna profesorka Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a sve uz moderaciju Dejana Boškovića, nastavnika biologije koji uz posao u školi vodi nekoliko blogova i radi kao spoljni saradnik Ministarstva prosvete i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Da ne dužimo, poslušajte šta kažu Ana, Nevena i Radmilo i (ako gledate uživo) slobodno ostavite pitanja za njih u komentarima.

Nakon završenog panela, zamolićemo vas da nam javite svoje utiske kroz ovaj kratki formular.