Predstavili smo vodič „Putovanje kroz TourismTech ― Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu”

U ponedeljak, 22. aprila 2024. godine na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Univerziteta u Kragujevcu predstavljen je vodič „Putovanje kroz TourismTech ― Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu”. Autori vodiča su profesori sa Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, a nastao je u okviru projekta Preduzmi ideju, koji sprovodimo u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID).


Uzimajući u obzir značaj turističkog sektora za globalne ekonomske tokove, vodič „Putovanje kroz TourismTech ― Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu” nastoji da ukaže na značaj inovacija u ovom izuzetno dinamičnom sektoru. U tom smislu posebno su obrađene domaće i međunarodne startap kompanije koje su vezane za turizam uopšte, kao i za hotelijerstvo, poslovni turizam, restoraterstvo i turistički saobraćaj posebno.

Svi pomenuti konteksti su zasebno razmatrani i sadrže kako osnovne informacije, tako i konkretne primere startapa koji su svojim kreativnim rešenjima uspeli ne samo da reše neke od postojećih problema, već i da u pojedinim situacijama u potpunosti redefinišu način poslovanja ili kreiraju potpuno nova tržišta.

Vodič je koncipiran kao esencijalni resurs za sve one koji teže da implementiraju najnovije tehnološke trendove u sektor hotelijerstva i turizma. Od odmorišnog turizma do restoraterstva, vodič je putovanje kroz uvide i praktične savete za primenu tehnologija koje mogu znatno poboljšati efikasnost i kvalitet usluga.

Vodič je dostupan za besplatno preuzimanje na preduzmi.rs i edukativnoj platformi „Nauči“.