Imate digitalno rešenje za obrazovanje? Prijavite se na konkurs koji organizujemo zajedno sa partnerima na programu Nova pismenost

Takmičenje za najbolja digitalna rešenja u obrazovanju traje do 10. maja.


U cilju kreiranja digitalnih obrazovnih sadržaja koji će doprineti povećanju nivoa digitalne pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji, zajedno sa Zavodom za unapređenje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV), Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV) i Propulsion-om organizujemo takmičenje za učenike pod nazivom Digitalna ekspedicija Izazov 2021, čiji je ukupni nagradni fond million dinara.

Izazov se raspisuje u okviru Inicijative za novu medijsku i digitalnu pismenost (Nova pismenost), u partnerstvu s Američkom agencijom za međunarodni razvoj USAID.

Školski timovi imaju zadatak da definišu idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa. To može biti veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uređaje ili drugi resurs koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal, namenjen i učenicima i opštoj javnosti. Na konkursu koji traje zaključno sa 10. majem mogu da učestvuju timovi osnovnih i srednjih škola, koje čine tri do pet učenika i jedan do dva nastavnika-mentora, a prijavljivanje se vrši popunjavanjem formulara na sledećoj adresi

Nakon javnog objavljivanja odluke komisije, školski timovi će imati na raspolaganju šest nedelja za realizaciju projektnih ideja. Tim Digitalne ekspedicije će pobedničkim timovima, pored finansijske podrške, pružiti i podršku kroz konsultacije i mentorstvo eksperata iz ove oblasti.

Program Nova pismenost radi s građanima, medijima, kompanijama, obrazovnim sistemom, influenserima i državnom upravom kako bi se najbolje prakse medijske, informacione i digitalne pismenosti našle među temeljima savremenog srpskog društva.