Budimo pametni: Kreativno programiranje na Petlji

Povodom Evropske nedelje programiranja, Inicijativa „Digitalna Srbija” i Fondacija Petlja u okviru kampanje „Budimo pametni” organizuju akciju „Kreativno programiranje na Petlji”.

Cilj ove inicijative je da po prvi put kroz 500 događaja koji će se održati širom Srbije uključi preko 10.000 učenika zainteresovanih za programiranje. Želja nam je da na taj način pomognemo Srbiji da zasija na mapi Evropske nedelje programiranja koja ove godine traje od 6. do 21. oktobra i u kojoj se očekuje učešće učenika iz preko 50 zemalja.

Za ovu priliku, Fondacija Petlja i drugi saradnici u ovoj akciji spremili su niz praktičnih predloga za aktivnosti koje će pomoći vaspitačima u predškolskim ustanovama i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama da kreativno unaprede svoju nastavu – ili po prvi put svoje učenike uvedu u svet programiranja.

Realizaciju ovogodišnje Evropske nedelje programiranja podržava i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a dodatne informacije dostupne su na codeweek.eu, codeweek.rs i Facebook stranici Code Week Serbia.

MATERIJALI SA VEBINARA

Vebinar na kome smo predstavili predloge konkretnih aktivnosti, kao i smernice za registraciju i umrežavanje sa drugim učesnicima akcije održan je u ponedeljak, 8. oktobra. Ukoliko niste uspeli da se uključite, pogledajte snimak vebinara na našoj Facebook stranici.

Preuzmite materijale predstavljene na vebinaru

Preuzmite prezentaciju sa vebinara