Rada Sokić

Šta radi stručnjak za treninge?

piše: Rada Sokić, A1 Srbija

Kako izgleda tvoj radni dan?

Kao trener u kompaniji za telekomunikacije, moj radni dan obično započinje tako što pregledam raspored i pripremam se za obaveze koje imam zakazane za taj dan. Ono što je sjajno jeste da moji radni dani skoro nikad nisu isti, jedan dan mogu da pripremam sadržaj i istražujem materijale, drugi da održim obuku, a može da se desi i ceo dan da provedem na sastancima.

Kako izgleda okruženje u kom radiš?

Ja sam inače ranoranilac i na sreću imam fleksibilno radno vreme, pa volim na posao da dođem od 7h. Obično tada nema mnogo ljudi u kancelariji, pa se desi da mi dan započne tako što uz kafu pogledam svoju to-do listu, kao i kalendar, da vidim kakve me obaveze očekuju. Ako je neko od kolega tu, onda volim da proćaskam malo s njima, da vidimo ko na čemu radi, ima li nekih novosti, treba li nekome neka pomoć itd. Kod nas postoje manje kancelarije namenjene za sastanke, a inače svi radimo u open spejsu, što ima i dobre i loše strane. Super je što smo okruženi ljudima, atmosfera je uvek sjajna, ali zna da bude teško kada treba da ostaneš skoncentrisan i fokusiran na posao, oko tebe je bučno, a nema nijedna slobodna kancelarija da se sakriješ.

Koja sredstva za rad koristiš?

Laptop je moje glavno sredstvo za rad, ali brojnim informacijama mogu da pristupim i preko telefona.

Kako izgledaju projekti na kojima radiš?

Moj posao se odnosi na učenje i razvoj zaposlenih u kompaniji, pa su i projekti na kojima radim raznovrsni. Npr. ako menjamo neki sistem, treba da oranizujem ili održim obuku za kolege na koje se odnosi ta promena ili da kreiram onlajn kurs kroz koji će se kolege upoznati s određenom temom. Trenutno radim na jednom sjajnom projektu koji se odnosi na inovativne proizvode i usluge u A1, i moram da priznam da mi je to jedan od omiljenih projekata na kojima sam radila. Kroz taj, ali i svaki projekat imam priliku ne samo da dam doprinos, nego i da učim od drugih kolega i proširujem vidike.

Šta najviše voliš na svom poslu?

Ja stvarno obožavam svoj posao, a ako treba da izdvojim ono što najviše volim, to je mogućnost za stalno učenje i usavršavanje veština. Takođe sjajna strana posla trenera je i prilika za upoznavanje novih divnih i zanimljivih ljudi.