Vesna Davidović

marketing specijalista, Infostud

Oblast: marketing

Pre nego što je postala mentor u programu Karijera 4.0, Vesna je prvo završila srednju ekonomsku školu na smeru finanijski tehničar i nastavila interesovanje i školovanje u ovoj oblasti. Masterirala je na smeru Finansije, bankarstvo i osiguranje na Ekonomskom fakultetu u Subotici, a nakon studija stekla je prvo radno iskustvo u struci u sektoru finansija jedne velike kompanije. Zatim je više od pet godina uspešno plivala u PR vodama i koordinirala timom. Poslednjih godina radi kao brend i produkt marketar u vodećoj domaćoj kompaniji koja se bavi tržištem rada.

Za to vreme je dva puta bila mentor i to iskustvo deljenja znanja smatra neprocenjivim, naročito kada su zadovoljstvo i napredak obostrani. Trenutno omiljeni projekat na kom radi je konferencija HR Experience, a prvi i to honorarni projekat koji je radila sa najviše ljubavi jeste novinarsko izveštavanje sa Svetskog prvenstva u fudbalu 2006. godine.

Od Vesne kao menotra možeš da očekuješ konkretne primere aktivnosti jednog marketara sa 12 godina iskustva, saznaš kako jedan brend postaje lider i kako čuva tu poziciju. Predstaviće ti i saradnju među timovima unutar kompanije, od kreiranja proizvoda do njegovog plasmana i promocije, a u skladu sa tvojim interesovanjima širićete teme za razgovor.

Pitamo Vesnu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Statistika.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Nikada jedna osoba, uvek su kroz nova iskustva dolazile osobe koje su me svojom energijom motivisale.

Najbolji savet za karijeru koji si dobila (i od koga)?

Profesorica statistike u srednjoj školi: „Radite ono što volite! Nemojte da radite posao koj ne volite radi novca, jer nikada nećete biti dovoljno plaćeni da biste bili srećni.”

Šta te je najviše iznenadilo kada si počela da radiš?

Pozitivno — to što je izvor znanja neiscrpan, uvek možeš da ga pronađeš oko sebe.

Negativno — koliko se ljudi bave tuđim poslom.