Tatjana Ivošević

menadžer razvoja proizvoda, Infostud

Oblast: IT

Tatjana se bavi razvojem proizvoda u Infostudu, ali pored toga ima i karijeru profesora informatike u Gimnaziji „Svetozar Marković“, kao i asistenta na Visokoj tehničkoj školi u Subotici.  Držala je vežbe na predmetima Multimedijski sistemi i Aplikativni softveri i paralelno radila  kao menadžer za razvoj proizvoda u Infostudu, na sajtu Startuj.com, namenjenom mladim kadidatima koji su u potrazi za informacijama o studiranju ili prvom radnom iskustvu.

Sve to se lepo uklapa u njen trenutni posao, jer razvija sajt baš namenjen mladima i njihovom karijernom razvoju.

Završila je Medicinsku školu, smer Farmaceutski tehničar a trenutno je na master studijama iz oblasti Informacionih tehnologija Visokoj tehničkoj školi u Subotici.

Volela bi da vas zainteresuje za Razvoj proizvoda, jer to zaista jeste posao koji je zabavan i zanimljiv i u kojem bi mogli da uživate.

Karijeri 4.0 se približila zbog želje da mladima odgonetne sva pitanja, koja je samoj sebi i drugima postavljala u tom periodu i na taj način, da pomogne da  ovaj najlepši period, prođe što lakše.

 

Pitamo Tatjanu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Matematika.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Ljudi u mojoj okolini, poput profesora, najbližih u porodici, pa i prijatelja od kojih i dan danas učim i koji su tu da mi daju potporu da stremim napred, ka uspehu.

Najbolji savet za karijeru koji si dobio/la (i od koga)?

Savete najviše dobijam od moje bake, mame i brata, pa je tako u moru saveta, ono što se izdvojilo bilo: „Tanja, zagrej stolicu, iskoristi priliku da završiš školu i izgradiš sebe, kako se ne bi mučila kasnije, već imala priliku da kroz život što više uživaš. Ne boj se da probaš novo, dok ne nađeš posao u kojem uživaš i sa kojim ćeš se ponositi.“

Koji savet bi danas dala 18-godišnjoj sebi?

Da budem smirena i da ne brinem. Da želim i da nikada ne prestanem da verujem u tu moć, jer se uz trud, rad i verovanje da mogu, stvari zaista mogu namestiti i doći na ono kako smo zamislili. Da se ne bojim rizika i da probam novo, jer to zaista može biti put koji je ispravan.

Šta te je najviše iznenadilo kada si počela da radiš?

Koliko su svi voljni da pomognu i koliko je lako steći znanje i veštine uz kvalitetne ljude u tvojoj okolini.