Rada Sokić

stručnjak za treninge, A1 Srbija

Oblast: učenje i razvoj zaposlenih

Kada je bila u tvojim godinama Radin san je bio da se bavi turizmom, tačnije da bude turistički vodič, pa je tako završila srednju, a potom i Visoku turističku školu. Očekivala je da će proputovati pola sveta i svakodnevno upoznavati nove zanimljive ljude i krajeve. Ta želja se ni do dan danas nije promenila, ali u profesionalnom smislu je otišla u drugom smeru.

Posao kojim se danas bavi i u kom uživa možda ne uključuje upoznavanje novih krajeva, ali podrazumeva upoznavanje ljudi. Njen posao podrazumeva dizajniranje i izvođenje obuka za razvoj zaposlenih u kompaniji A1. Projekat na kom trenutno radi i na koji je baš ponosna je razvoj nove aplikacije za naše tržište. A ponosna je ne samo zato što je reč o nečemu novom kod nas, nego zato što je radeći na tome izašla iz zone komfora, stekla nova iskustva i znanja koja može ubuduće da primeni kako u poslu, tako i u životu.

Osim posvećenosti A1, Rada dodaje i da je svaki posao koji je radila pre ovoga, ma koliko joj se beznačajan u tom momentu činio, bio dragocen, jer je na svakom naučila nešto novo i tako razvijala svoje znanje i veštine.

Što se tiče mentorstva, za sebe kaže da je prepoznata kao neko ko na najbolji način prenosi znanje mlađim kolegama, neko ko ih ohrabruje i inspiriše da budu bolji i hrabriji, i dodaje: „Volim da budem okružena mladim i vedrim ljudima koji žele da uče. I kroz ovaj program očekujem da ću upravo takve ljude i da upoznam. Spremna sam nesebično da podelim svoja znanja i iskustva, želim da im budem inspiracija i vetar u leđa.”

Pitamo Radu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Istorija umetnosti i francuski.

Najbolji savet za karijeru koji si dobiola?

Najbolji način za napredak i sticanje novih znanja i veština podrazumeva izlazak iz zone komfora. Da se ne plašim grešaka, nego da učim iz njih. I da ne prestajem da učim i radim na sebi.

Koji savet bi danas dala 18-godišnjoj Radi?

Da ne mora sve da bude perfektno urađeno, da greške ne doživljavam kao neuspeh nego kao priliku da naučim nešto.

Šta te je najviše iznenadilo kada si počela da radiš?

Da učenje zapravo nikad ne prestaje, da uvek postoji prostor za razvoj i unapređenje. I to da problemi uglavnom dolaze iz nedostatka komunikacije.