Petar Đukanović

vodeći auditor sistema kvaliteta, Bosch

Oblast: kvalitet

Petar je završio Gimnaziju, Prirodno-matematički smer, a nastavio obrazovanje na Tehničkom fakultetu u okviru Unverziteta Singidunum, smer Upravljanje kvalitetom.

Imao je priliku da radi u različitim industrijama, upoznaje ljude i bude u timovima različitih menadžera. Po prirodi posla i karaktera, često je bio u ulozi mentora/učitelja jer mu je zadatak bio da pored provere sistema kvaliteta, zapravo širi svest o tome sta znači kvalitet, zbog čega je važan i kako će pomoći da se postigne uspeh na duže staze.

Trenutno radi kao Vodeći auditor sistema kvaliteta prema zahtevima ISO 9001:2015 i IATF 16949:2016 standarda u kompaniji Bosch, ali pored toga je  licencirani Vodeći auditor proizvodnih sistema prema zahtevima VDA 6.3:2023 standarda, Problem Solving Expert, Corporate trener za temu „Šta je to kvalitet u Bosch-u?“, projektni koordinator za integraciju novog poslovnog sistema/platforme za QMS u regionima, i organizator strateško liderskih sastanaka menadžmenta na nivou Automotive aftermarket divizije. 

Upoznaj mentora bolje

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Fizika, filozofija, psihologija.

Najbolji savet za karijeru koji si dobio?

Dok teško ne postane lako, samo polako.

Koji savet bi danas dao 18-godišnjem sebi?

Napravi svoju mapu finansija, stavi troškove pod kontrolu, edukuj se i pronađi način kako da svaki dinar radi za tebe čak i kada spavaš.

Šta te je najviše iznenadilo kada si počeo da radiš?

Koliko emotivna inteligencija igra važnu ulogu u svakodnevnim poslovnim aktivnostima.