Nina Skoko

menadžerka proizvoda, Velsera

Oblast: bioinformatika

Nimalo očekivanom putanjom od završene gimnazije u Gackom, studijama farmacije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu i započinjanjem doktorata iz iste oblasti, Nina je stigla do IT industrije. Naime, u IT svet ušla je tokom doktorskih studija — u potrazi za najboljim rešenjem za statističku obradu podataka otkrila je programiranje!

Upravo ju je kombinacija farmacije i programiranja dovela do posla u kompaniji Velsera (bivši Seven Bridges), gde je najpre radila na poziciji inženjera za obradu podataka, a sada i kao menadžerka proizvoda. Svakodnevni rad na razvoju platforme koja pomaže istraživanja iz oblasti genetike, retkih bolesti, ali i novih lekova joj je velika satisfakcija, jer pored toga što radi posao koji voli aktivno dopinosi boljoj budučnosti.

Baš zbog njenog neobičnog karijernog puta, za koji je bilo potrebno i malo hrabrosti, Nina poručuje da je u trenutku kada biraš karijeru važno da znaš da možeš sve što poželiš, da je u redu da se predomisliš, da se svaki trud isplati i da nijedno znanje nije beskorisno.

Pitamo Ninu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Hemija.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Moj otac, i tada i sada.

Koji savet bi danas dala 18-godišnjoj Nini?

Skroz je u redu da se predomisliš.

Najbolji savet za karijeru koji si dobiola (i od koga)?

Ne možeš se peti uz merdevine sa rukama u džepovima (od jednog od mojih mentora).