Nenad Sanković

senior IT regruter, NIS

Oblast: HR, sektor za regrutaciju i selekciju

Nenad je završio je Drugu ekonomsku školu u Beogradu a diplomirao na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju i finansije. Trenutno je na master studijama poslovne ekonomije, smer Upravljanje ljudskim resursima.

Najvažnije stvari kojima se bavio tokom osam godina karijere u ljudskim resursima su svakako pronalazak i regrutovanje IT kadrova, uspostavljanje saradnje sa raznim fakultetima, osmišljavanje treninga za zaposlene kao i njihova evaluacija, karijerni konsalting, edukacija i mentorstvo mlađim kolegama.

Projekti na koje je najponosniji su svakako učestvovanje u kreiranju jednog od najmodernijih Digitalnih sektora na našem tržištu i definisanje potrebnog IT kadra, implementacija SAP SuccessFactors-a gde sam bio u ulozi Team lead-a. 

Trenutno se bavi zapošljavanjem IT kadrova, učestvuje kao član u organizaciji Hackathon-a koje podržava kompanija NIS a.d. Ima mentorsko iskustvo i želi da kroz Karijeru 4.0 nastavi da pomaže mladim ljudima.

 

Pitamo Nenada

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Poslovna ekonomija.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Direktor moje srednje škole jer je u isto vreme obavljao funkciju direktora, nastavnika, sudio je fudbalske utakmice i bio jako muzikalan, svirao je klavir.

Najbolji savet za karijeru koji si dobio/la (i od koga)?

Nemoj nikad biti svaštara. Usko se spezijalizuj za neku oblast u kojoj ćes da budeš ekspert ako želis da napravis sebi zonu komfora kroz poslovnu karijeru. Savet dobio od CTO-a Digitalnog sektora.

Koji savet bi danas dao 18-godišnjem sebi?

Ne gledaj drugi šta rade već se fokusiraj na sebe i da prestani da beziš od neprijatnosti već da se suoči sa svakom nelagodom jer je to preduslov za lični razvoj i sazrevanje.