Mina Lesić

junior java programer, Levi9

Oblast: softversko inženjerstvo

Mina je završila Valjevsku gimnaziju, prirodno-matematički smer gde je bila nosilac diplome „Vuk Karadžić“. Na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, smer Softversko inženjerstvo završila je osnovne i master studije.

U kompaniju Levi9 došla je na svoju i tu započela i poslovnu karijeru kao programer od 2022. godine. Na poslu ima priliku da se susreće sa raznovsrnim projektima i tehnologijama, kao što su veb aplikacije ili mašinsko učenje.  Pored tehničkih veština, u svakodnevnom je  kontaktu sa klijentima i kolegama koji nisu iz Srbije, što joj omogućava da unapređuje i veštinu komunikacije.

Pitamo Minu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Matematika

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Profesorka matematike

Najbolji savet za karijeru koji si dobio/la (i od koga)?

Najbolji savet za karijeru sam dobila od svog rođaka koji je godinama zaposlen u IT sektoru. On mi je poručio da nikada ne prestanem da postavljam nove ciljeve i da težim usavršavanju, da moj profesionalni rast zavisi od mog ličnog napretka. Takođe savetovao me je i da se ne plašim neuspeha i da ne dozvolim da me strah od nepoznatog savlada.

Koji savet bi danas dala 18-godišnjoj sebi?

Poručila bih joj da je ovo jedan veoma zanimljiv posao, zanimljiviji nego što može da zamisli i da nema razloga za strah. Biti nov u nečemu je potpuno normalno ali vremenom se sve postigne, i pronađe se oblast koja ti se najviše sviđa i u kojoj se najbolje pronalaziš.

Šta te je najviše iznenadilo kada si počela da radiš?

Prijatno su me iznenadile kolege, njihova volja da pomognu i da rade timski. Takođe veoma dobra organizovanost, zanimljivi i raznovrsni projekti i po mom mišljenju dosta manji pritisak u odnosu na studije.