Milan Sekulić

partner i tech lead, Vega IT Omega

Oblast: mobile background i liderstvo

Kada opisuje svoje početke, Milan kaže da je odrastao u Hercegovini, gde je završio gimanziju, a onda otišao u Novi Sad i tamo stekao diplomu na Fakultetu tehničkih nauka na smeru Računarstvo i automatika. Milan je počeo da radi i pre nego što je završio fakultet, a prvi projekat na kom je uposlio mozak i prste bio je Oblo Living Smart Home aplikacija. Tako je prvobitno i postao mobile leader.

Od tada je nastavio da niže stvari zbog koji je ponosan — od VeriFLY aplikacije i čitave platforme oko nje koja je i danas deo njegove svakodnevnice, do ne baš inženjeskih stvari poput otvranja Vega IT kancelarije u Podgorici, u čijem postavljanju je učestovao od ideje do realizacije (što ne znači da nije ponosan i na novosadsku kancelariju i sve rezultate koji su tu ostvareni).

Što se tiče mentorskog iskustva, kaže da je od malih nogu član raznih organizacija kroz koje je imao priliku da bude u različitim grupama ljudi i komunicira sa njima. Crveni Krst je jedan od primera gde je imao priliku da nauči prve vidove mentorisanja kroz pripreme ekipa za takmičenja u poznavanju mina ili pružanju prve pomoći. U profesionalnoj karijeri je mentor skoro od početka, a trenutno zajendo sa partnerima vodi tim od 70 ljudi.

Pitamo Milana

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Fizika.

Koji savet bi danas dao 18-godišnjem Milanu?

Posveti se mnogo više onim stvarima koje te duboko zanimaju, a za ostale osiguraj prolazno vreme.

Šta te je najviše iznenadilo kada si počeo da radiš?

Nedostatak mentora.

Najbolji savet za karijeru koji si dobio i od koga?

Ono što mi pada sada na pamet bi bilo — „Sjedi i zagrij tu stolicu” (majka).