Dragan Aničić

projektni menadžer, Playstudios

Oblast: AI, projektni menadžment, upravljanje timovima

Dragan se školovao u Srbiji i Kanadi a živeo u Srbiji, Kanadi, SAD i Nemačkoj. Radio je više različitih poslova, od onih u laboratoriji, prehrambenoj industriji do poslova vezanih za upravljanje timovima, administraciju, i u različitim ulogama u IT sektoru, gde ima 14 godina iskustva.

Školovao se kao hemijski tehničar u srednjoj školi a kasnije studirao tehnologiju ali i biznis administraciju, knjigovodstvo i finansije i stekao kasnije dve diplome, jednu u Srbiji drugu u Kanadi. Vratio se sa porodicom u Srbiju pre više od 10 godina. Njegovo iskustvo obeležio je rad sa različitim grupama ljudi iz različitih zemalja. Najviše se ponosi upravo mentorskim projektima, gde je imao priliku da vidi  svoje bivše kolege, uglavnom sa juniorskih pozicija koji su danas rade kao uspešni projektni menadžeri i koji vode projekte.

 

Pitamo Dragana

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Fizika, hemija, istorija

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Nikola Tesla.

Najbolji savet za karijeru koji si dobio (i od koga)?

„Uvek nakon završenog zadatka obavesti sve koji su učestvovali u izvršenju zadatka da je posao završen“ (Doug Willson -moj bivši menadžer, bivši marinac). Ovaj savet mi je puno puta pomogao. U nekoliko reči još i zapiši sve što radiš i  vodi evidenciju.

Koji savet bi danas dao 18-godišnjem sebi?

Uvek izaberi ono sa čim se najbolje snalaziš i gde se najbolje osećaš, izaberi obuću i odeću u kojoj se najbolje osečaš i sledi ono što najviiše želiš da budeš – ništa nije nemoguće!

Zašto želiš da učestvuješ?

Želim da oni koji dolaze nakon mene ne ponove moje greške i lakše nego ja dođu do kraja karijernog puta na koji sam stigao 🙂