Aleksandar Mudrić

Chief Development Lead Officer and Partner, Vega IT

Oblast: IT sektor

Kada je bio u tvojim godinama, Aleksandar je završavao srednju školu TŠ „Mihajlo Pupin” u Inđiji, posle koje je upisao Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. Tamo je završio Računarstvo i automatiku, a programiranje, koje je oduvek voleo, ga je odvelo u IT industriju. Kroz karijeru je radio na mnogo projekata — od distribuiranih sistema za prenos struje i gasa gde su performanse i brzina bili presudni, do veb-aplikacija gde je akcenat bio na izgledu i funkcionalnosti.

Iako su mu svi ti projekti bili zanimljivi i izazovni, svojim najvećim uspehom smatra ljude koje je obučio i uveo u svet developmenta u toku svoje karijere. Trenutno radi kao Chief Development Lead Officer i partner u Vega IT, gde takođe ima puno prilika da pomaže mladim ljudima da ostvare svoj pun potencijal. Zato, ako si pun pitanja o veb-developmentu od Aleksandra možeš da očekuješ odgovore koji će ti pomoći u bliskoj budućnosti i možda promeniti tvoja razmišljanja o IT industriji. Svojom najvećom podrškom smatra svoju suprugu Bojanu a svojim najvećim uspehom svoju decu Luku i Mariju.

Kao mentor Aleksandar  očekuje da ga pitate apsolutno sve što vas zanima, a možete da očekujete da će dati sve od sebe da vam odgovori na sva potencijalna pitanja.

Pitamo Aleksandra

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Matematika.

Najbolji savet za karijeru koji si dobio?

Spremaj se svakodnevno, a kada bude najpotrebnije, tvoj mozak će učiniti svoje i tvoje sposobnosti će biti na vrhuncu.

Šta te je najviše iznenadilo kada si počeo/la da radiš?

Najviše me je iznenadila spremnost kolega da mi pomognu da brzo uđem u posao i postanem produktivan.

Zašto želiš da učestvuješ u ovom programu?

Verujem da je potrebno još ovakvih inicijativa kako bismo pomogli mladima koji treba da naprave velik korak u svojim karijerama.