Aleksandar Milinčić

direktor, Vega IT Lambda

Oblast: menadžment

Aleksandar je rođen u Kruševcu (kako kaže „davne”) 1973. godine. Završio je srednju elektrotehničku školu, a iz njegovog odeljenja su skoro svi đaci završili različite tehničke fakultete i ostali upamćeni kao jedna od najboljih generacija u istoriji škole. I sam je studirao na Elektronskom fakultetu u Nišu, smer Računarska tehnika i informatika, i nakon završenih studija počeo da se bavi freelance poslovima.

Trebalo mu je nekoliko godina da shvati da mu ipak više odgovara rad u kompanijskom okruženju. Deset godina je proveo kao softver developer u različitim kompanijama, baveći se prevashodno .Net, ali i PHP i Java tehnologijama. Poslednju deceniju je C-level menadžer u različitim kompanijama — držao je uloge Chief of Staffing, Head of PMO, Director of Production.

A u biografiji ima i zanimljivih brojki: učestovao je u osnivanju četiri kompanije u Nišu uglavnom ih gradeći od nule — tri od njih četiri kao ogranke inostranih kompanija, a u svojoj karijeri je uradio i više od 1.000 intervjua za različite tehničke i netehničke pozicije. Bio je mentor mnogim projektnim i digital marketing menadžerima, pa je neko s kim lako možeš da „pretresaš” iskustva iz developmenta, projektnog menadžmenta i menadžmenta.

Danas je direktor u kompaniji Vega IT u Nišu.

Pitamo Aleksandra

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Informatika.

Najbolji savet za karijeru koji si dobio i od koga?

Sve je u tvojim rukama. Nešto si naučio kako valja kada uspeš da ga objasniš nekome ko ništa o toj temi ne zna (profesor Slavša Mijatović).

Koji savet bi danas dao 18-godišnjem Aleksandru?

Svaki sekund slobodnog vremena iskoristi da radiš na sebi. Na svojoj fizičkoj spremnosti, na svom duhovnom razvoju i na svom tehničkom znanju. Ne obraćaj pažnju na prepreke, na probleme, i ostale distrakcije. Iscrtaj svoj put i prati ga.

Zašto želiš da učestvuješ u ovom programu?

Osećam da je moja dužnost da podelim svoje iskustvo sa mladim ljudima i možda im olakšam izbore koje će im život i karijera nametati.