Nenad Vasiljević

direktor razvoja, Karanović & Partners

Oblast: programiranje, data science, AI, ML

Bez obzira na hobi koji je podrazumevao bavljenje elektronikom i računarima još u osnovnoj školi, nakon završene Treće beogradske gimnazije, Nenad se okušao na energetskom smeru Elektro-tehničkog fakulteta u Beogradu. Kako kaže, to mu nikako nije išlo po planu, pa je nakon tri godine studiranja i završene jedne godine gradiva odlučio da odustane od studiranja i počne da radi.

Međutim, nešto izgleda nije odgovaralo mladom inženjeru iz osnovne škole i nakon završenih nekoliko Microsoft kurseva Nenad je postao Microsoft predavač u tada renomiranoj školi za računare CET. Ubrzo nakon toga, CET formira i Računarski fakultet koji i Nenad završava 2007. godine na smeru Informacioni sistemi. Studiranje na Računarskom fakultetu pratile su brojne vannastavne aktivnost od kojih izdvaja Microsoft Imagine Cup, gde je postigao značajne uspehe na svetskom nivou 2004. i 2005. godine. Priliku da radi na velikim softverskim projektima dobio je u firmi Comtrade, a neki od najznačajnih su informacioni sistem Ustavnog suda i elektronske sednice Vlade.

Na sve to, edukacija mu je nekako oduvek prirodno dolazila, pa se raduje radu sa mladim, pametnim, motivisanim ljudima kroz Karijeru 4.0.

Pitamo Nenada

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Logika.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Profesor istorije Đorđe Vukov.

Šta te je najviše iznenadilo kada si počeo da radiš?

Različita realnost ljudi oko mene.