Miloš Kajtez

IT menadžer, Karanović & Partners

Oblast: IT sektor

Miloš je završio Gimnaziju u Pančevu, Računarski fakultet na Union univerzitetu, na smeru Integrisani informacioni sistemi, kao i master studije na smeru Inteligentni sistemi.

Karijeru je započeo kao  SAP konsultant a zatim nastavio kao SAP Application manager, SAP global team lead, SAP project manager. Trenutno radi kao Chief Information Officer u Karanović & Partners. Mentorsko iskustvo razvio je u okviru posla, a sa vama želi da podeli svoje znanje kako bi se odužio za ono što je pruženo njemu na početku karijere.

Pitamo Miloša

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Informatika i naravno fizičko vaspitanje.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

S obzirom na to da sam se u srednjoj školi i sam dosta bavio sportom, uzori su mi bili uglavnom sportisti, i to oni koji su, zarad velikog uspeha, morali da pruže podjednako veliki trud, upornost i odricanje. Najveći među njima za mene je tada bio Pit Sampras.

S druge strane, oduvek sam se divio i Nikoli Tesli, zbog svih vanserijskih postignuća kojima nas je zadužio.

Koji savet bi danas dao 18-godišnjem Milošu?

Rekao bih mu: “Miloše, posveti se učenju, širi svoja znanja dok imaš vemena za to, nemoj da čekaš da te život preduhitri u tome. Završi na vreme svoje obaveze, bolje se organizuj, kako bi ti ostalo više kvalitetno provedenog slobodnog vremena.” Upravo se tome trudim da danas naučim svoje ćerke, jer znam koliko vreme brzo prolazi.