Aleksandar Vratonjić Gligorijević

direktor marketinga, TeleGroup

Oblast: marketing

Ako je neko od Karijera 4.0 mentora neposredan, to je Aleksandar. S njim ćeš lako moći da razgovaraš o radu u porodičnoj firmi, u korporaciji, o studiranju u inostranstvu, preduzetništvu, digitalnoj transformaciji, inovacijama, upravljanju timovima, i mnogim drugim temama u okviru kojih ćeš dobiti i „sliku” realnosti i konkretne savete o koracima koje možeš da očekuješ na svom putu.

Što se Aleksandrovog formalnog puta tiče, nakon završene Matematičke gimnazije u Beogradu, osnovne studije iz IT i menadžmenta završio je na fakultetu za matematiku i računarske tehnologije u okviru Heriot Vat Univerziteta u Edinburgu. Pored posla u porodičnoj firmi (TeleGroup), jednog od vodećih sistem integratora u regionu, osnovao je i dva startapa.

Rad sa mladima mu nije stran. Najponosniji je na program Akademijie za Digitalnu Transformaciju koju je TeleGroup osmislio i koju sprovodi već četiri godine za redom sa najboljim studentima druge godine sa više beogradskih fakulteta. Bio je i mentor u okviru prve generacije AmChamps programa Američke privredne komore u Srbiji, a upravo iz tog mentorstva se izrodio i prvi startap u kom je učestvovao.

Trenutno je fokusiran na to kako moderne tehnologije utiču na transformaciju društva.

Pitamo Aleksandra

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Fizika.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Brus Dikinson.

Koji savet bi danas dao 18-godišnjem Aleksandru?

Drzni se da ranije uđeš u preduzetničke vode i nauči se na neuspeh.

Zašto želiš da učestvuješ u ovom programu?

Vidim ga kao idealnu priliku da i ja kao mentor nešto naučim kroz komunikaciju sa mentijima.