Teodora Kusić

menadžerka za razvoj digitalnih proizvoda, Inspira grupa

Oblast: product managment

Za Teodoru nije od samog starta bilo jasno da će jednog dana raditi kao menadžerka proizvoda. Njeno školovanje jeste bilo usmereno na ekonomiju: prvo je završila srednju ekonomsku školu u Somboru na smeru finansijski administrator, onda Ekonomski fakultet u Subotici na smeru Marketing, a trenutno na istom pohađa master studije iz Digitalnog marketinga. Blagi preokret se desio kada je tokom četvrte godine fakulteta postala stipendista Inspira gurpe na sajtu polovniautomobili.com u sektoru razvoja digitalnih proizvoda, gde sada i radi kao projektna menadžerka. Pored projekata koje je vodila, smatra da su najvažnije stvari kojima se bavila u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri sopstveni razvoj ličnosti i veština. Neki od projekata u kojima je učestvovala i na koje je ponosna su prvi Black Friday na sajtu polovniautomobili.com i projekat rebrendiranja grupacije.

Zato od Teodore možeš da čuješ kako izgleda put od završetka fakulteta do prvog posla, šta radi jedna projektna menadžerka, kako je ona uspela da se snađe u oblasti posla koja joj je do samog početka bila nepoznata, kako se uklopila i pronašla zajednički jezik sa programerima, i na koji način je moguće steći znanje za ovu poziciju.

Pitamo Teodoru

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Marketing, pravo i sociologija.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Profesorica marketinga, tata i sestra (koji vode uspešne karijere).

Šta te je najviše iznenadilo kada si počela da radiš?

Količina znanja koju stekneš ili koju je potrebno da naučiš za ili kroz rad. Snalaženje na radnoj poziciji koja nije ključno vezana za oblast koju sam studirala.