Tatjana Milić

projekt menadžer, Telekom Srbija

Oblast: strateško planiranje

Pre nego što se zaposlila u Telekomu Srbija, Tatjana je završila gimnaziju „Uroš Predić“ u Pančevu i Elektroniku i telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Od onog trenutka kada se zaposlila prošla je kroz razne role: prvenstveno je radila na planiranju TK mreže u oblasti komutacija, zatim i na poslovima inženjera za razvoj i upravljanje implementacijom servisa, kao i na poslovima za podršku poslovnim procesima. Trenutno je na mestu projekt menadžera.

Ako ti sve ovo zvuči strano ili nerazumljivo, Tatjana je spremna da ti sve razjasni. Tu je i da ti da što više informacija o zanimanjima kojima možeš da se baviš nakon završenog fakulteta i podeli iskustva sa radnog mesta.

Pitamo Tatjanu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Matematika i fizika.

Najbolji savet za karijeru koji si dobila?

Nisam slušala konkretne savete. Vodila sam se time da dam svoj maksimum u svemu što radim. I birala kompleksne i ozbiljne stvari, koje će mi uz ličnu satisfakciju obezbediti pristojan život.

Šta te je najviše iznenadilo kada si počela da radiš?

Iznenadi ambijent i okruženje, kolege i sam posao. Do tad si samo navikao da učiš, da polažeš ispite, stičeš znanja. Na poslu se očekuje neka „upotrebna vrednost“, primena i rezultati. Taj prelaz nikad i nikom nije lak.

Zašto želiš da učestvuješ u ovom programu?

Zato što znam da nije svejedno preći iz sveta škole i učenja u režim poslovnog sveta, svakodnevnih obaveza i drugog formata funkcionisanja i voljna sam da podelim svoje iskustvo i pomognem savetom i primerom koliko je moguće.