Tamara Papić

CEO i brend lider, Baby FM i Brainwave Science

Oblast: senzorske tehnologije i medtech

Ako si iskren prema sebi u sagledavanju svojih potencijala, Tamara je pravi mentor za tebe. Kao doktor senzorskih tehnologija na Međunarodnoj postdiplomskoj školi Jožef Stefan u Ljubljani, i kao stipendista AD Futura fonda Republike Slovenije, trudiće se da ti na zanimljiv način pomogne u boljem razumevanju opcija koje su pred tobom.

Kada govorimo o Tamari, govorimo o multidisciplinarnosti u pravom smislu. Pazi sad… Njena doktorska disertacija je multidisciplinarno istraživanje u oblasti senzornih tehnologija. Više od osam godina angažovana je na polju medija kao glavni urednik TV serijala „Zlatna ideja“ i „Moj heroj“ koji promovišu inovacije, startap ekosisteme i preduzetništvo na Radio-Televiziji Srbije. Paralelno sa studijama, uključena je u projekte istraživanja tržišta i transformacije poslovanja uz podršku Brainwave Secience Inc, Frontech Solutions Inc. i SWISS IPG Partners Group. Na sve ovo hobi joj je pisanje, iz čega je proisteklo tri zbirke poezije, kao i tri pozorišna komada.

Pitamo Tamaru

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Likovna kultura i fizika.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Stariji talentovani đaci Valjevske gimnazije.

Koji savet bi danas dala 18-godišnjoj Tamari?

Stvari koje te pokreću su stvari kojima želiš da se baviš.

Zašto želiš da učestvuješ u ovom programu?

Moj put obrazovanja i bavljena poslom je multidiscliplinaran, ali u isto vreme svako stečeno znanje važno je kao stepenik ili karika za sve naredno što je dolazilo na tom putu. Sagledavanje različitih perspektiva u razvoju karijere je važno za donošenje odluka u periodu kada se bira „profesija“.