Olga Mirković Maksimović

izvršna direktorka, Videobolt

Oblast: biznis

Kada se rodiš u Kotoru velike su šanse da tamo završiš osnovnu i srednju školu. U Olginom slučaju, ta srednja škola je bila opšta gimnazija. Kako je od malena gajila ljubav i strast prema matematici i prirodnim naukama, nakon gimnazije je upisala Matematički fakultet u Beogradu. Ubrzo je otkrila da njena interesovanja nisu usmerena strogo na matematiku. Paraleno sa studijama je počela da radi, i usput je osim Matematičkog fakulteta završila postdiplomske studije na Fakultetu organizacionih nauka za Odnose sa javnošću i multimedijalne komunikacije. Trenutno je na multidisciplinarnim studijama Univerziteta u Beogradu na smeru Istorija i filozofija prirodnih nauka i tehnologije. Pored toga što se sama još uvek usavršava i uči, u nekoliko navrata je bila mentorka studentima koji su danas uspešni poslovni ljudi i grade svoje karijere od Amerike do Beograda.

Što se tiče konkretnih stvari kojima se bavi, Olga je neko ko već 20 godina gradi digitalne biznise i svaki u čijoj je gradnji učestvovala je i danas uspešan. Za neke od njih verovatno znaš: Limundo.com, Kupindo.com, Videobolt.net, kao i pojedine e-learning platforme. Danas u okviru Videobolt.net zajedno sa timom razvija platformu za kreiranje video sadržaja koja omogućava svakome bez imalo iskustva u video-montaži ili bez ogromnih budžeta da dobije visoko kvalitetne, brendirane video-sadržaje.

Pitamo Olgu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Matematika.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Profesorke matematike.

Šta te je najviše iznenadilo kada si počela da radiš?

Da najveći problemi dolaze iz nedostatka komunikacije.

Zašto želiš da učestvuješ u ovom programu?

Majka sam i želim da mladima koji dolaze nakon nas ostavim bolje mesto za život i rad. Jedan od načina da to postignem jeste da podelim stečena znanja i iskustva.