Nenad Perčić

partner i lider profesionalnog razvoja, Vega IT

Oblast: rad sa ljudima, liderstvo, mendžment

Kada je trebalo da odluči koju srednju školu će da upiše, Nenad se opredelio za Elektrotehničku školu Mihajlo Pupin u Novom Sadu, i već tada je ozbiljno zavoleo programiranje. Na to se logično nadovezalo da upiše Računarstvo i automatiku na Fakultetu tehničkih nauka. Na trećoj godini je počeo da volontira u studentskoj organizaciji EESTEC, gde se dodatno oprobao u ulozi lidera i soft skills trenera.

Svoju karijeru nastavio je kao posvećeni programer u Vega IT i tri godine kasnije se našao u ulozi lidera profesionalnog razvoja. Tako sada mentoriše 44 kolega i pomaže im da napreduju u svojoj karijeri. Zahvaljujući tolikom trudu, prošle godine postao je i partner kompanije.

Kako već zna kako je to biti menotr, Nenad je tu da razrešava nedoumice, a spreman je i na to da izazoveš i dovedeš u pitanje ono o čemu pričate. Nenad kaže da od njega možeš da očekuješ dobru energiju i kvalitetne razgovore bez persiranja, a možda te i upozna sa svojim mentorom koji mu je ujedno i uzor.

Pitamo Nenada

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Digitalna elektronika.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Student sa Fakulteta tehničkih nauka koji je vodio našu srednjoškolsku sekciju robotike.

Koji savet bi danas dao 18-godišnjem Nenadu?

Najbolja investicija koju možeš da napraviš u životu je investicija u sebe. Ulaži u svoje znanje, to je nešto što niko ne može da ti oduzme. Postaraj se za svoje telo i zdravlje i ako nikada nije kasno da se baviš time, biće ti žao što nisi krenuo ranije. Biraj ljude sa kojima želiš da provodiš vreme i okruži se ljudima koji će uvek moći da ti izmame osmeh.

Zašto želiš da učestvuješ u ovom programu?

Rad sa ljudima me izuzetno ispunjava, pogotovo sa ljudima koji žele da investiraju u sebe i da rade na sebi. Već sedam godina sam u različitim ulogama mentora, trenera i lidera, a pre svega sam najstariji brat, koji ima oko sebe još dvojicu braće i sestru, za koje sam oduvek gledao da dam dobar primer u ponašanju i u životu. Mislim da bih svima koji su na završnoj godini srednje škole bio dobar sagovornik na neke ozbiljnije teme i da bih mogao da im pomognem da donesu što bolje odluke za svoju budućnost — kako u karijeri, tako i na ličnom planu.