Nataša Kirić

marketing menadžer, 3Lateral

Oblast: marketing

Nakon osnovne škole u kojoj su joj bolje išle prirodne nauke, Nataša je ipak upisala Karlovačku gimanziju sa usmerenjem na engleski i francuski jezik. Po završetku gimaznije se okrenula Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, gde je završila Inženjerski mendažment, smer Mediji i marketing.

Dok je studirala bila je aktivna u raznim studnetskim organizacijama, a ubrzo je počela i da radi u agenciji za razmenu studenata i da odlazi u Sjedinjene Američke Države u toku leta preko programa Work and Travel. Nakon studija, bila je na praksi u okolini San Franciska i po povratku je dobila prvi posao u marketingu u IT kompaniji. Danas je marketing menadžerka nigde drugde nego u kompaniji 3Lateral.

Od Nataše kao mentorke na programu Karijera 4.0, možeš da očekuješ da će te inspirisati i motivisati — jer je pravi primer osobe koja je menjala pravac kroz školovanje, ali je na kraju sve imalo smisla.

Pitamo Natašu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Psihologija.

Najbolji savet za karijeru koji si dobila?

Najvažnije je da znaš koliko ne znaš.

Koji savet bi danas dala 18-godišnjoj Nataši?

Šta god da radiš gledaj da uradiš najbolje što možeš. Taj stav sam imala jednako kada sam radila kao konobar u restoranu i kao administrativni radnik, i kao sobarica i kao marketing menadžer.

Šta te je najviše iznenadilo kada si počela da radiš?

Koliko je u teoriji sve zvučalo mnogo lakše (u smislu da u praksi ipak učestvuje mnogo više faktora u svakoj industriji).