Kristina Knežević

produkt menadžer, TeleGroup

Oblast: marketing

Kristina želi da te motiviše da postavljaš što više pitanja i da kroz interakciju dođeš do informacija koje će ti biti korisne. Jer i sama zna koliko je to važno. Kako kaže, u karijeri joj je značilo to što je u okviru studentske organizacije Case Study Club imala jako kvalitetne mentore koji su je usmeravali. I ne samo da su mentorisali nju, već je i sama bila mentor — pre Karijere 4.0 mentorisala je studente na takmičenjima i hakatonima.

Pre nego što je bila u prilici da pomaže drugima morala je da stekne obrazovanje. Kao rođena Beograđanka Kristina je završila XII beogradsku gimnaziju i nakon toga Fakultet organizacionih nauka (smer Informacioni sistemi i tehnologije). Radno iskustvo je započela praksom u Hamburgu, nastavila u konsultantskoj kući gde je imala priliku da radi na projektima iz različitih industrija, a onda i u IT kompaniji u timu za razvoj sopstvenih softverskih rešanja. Odatle je učestvovala u uvođenju CRM sistema u jednoj od najvećih banaka u Srbiji. Najzanimljiviji deo tog projekta bio je rad na razvijanju prediktivnih modela (segmentacija klijenata, sledeća najbolja ponuda, kategorizacija transakcija itd.). Danas se bavi razvijanjem i pozicioniranjem rešenja iz oblasti pametne poljoprivrede.

Zbog svega ovoga sva je prilika da ćeš od Kristine čuti priču o početku karijere, najvećim dilemama koje se javljaju na startu, koliko su početna očekivanja daleko od realnosti…

Pitamo Kristinu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Psihologija.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Dž. K. Rouling.

Koji savet bi danas dala 18-godišnjoj Kristini?

Ne moraš da znaš čime tačno želiš da se baviš, tokom vremena ćeš pronaći svoje usmerenje.

Šta te je najviše iznenadilo kada si počela da radiš?

Iznenadilo me je koliko je pored posedovanja znanja iz konkretne oblasti važno posedovati veštine kao što su snalažljivost, sposobnost rešavanja problema, analitičnost, saradljivost itd.