Elena Živić

partner za ljudske resurse, Karanović & Partners

Oblast: ljudski resursi

Elena se u psihologiju zaljubila još u srednjoj školi, završila je osnovne i master studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a sada radi kao HR biznis partner u advokatskoj kancelariji Karanović & Partners.

Koliko je rad u ljudskim resursima inspirativan za jednog psihologa govori to što je u dosadašnjoj karijeri uvek bila posvećena kolegama i za nju oni imaju najveću vrednost. Ponosna je na svaki proces selekcije koji uspešno završe, na to što kolege imaju poverenje u HR tim i obraćaju im se za razna pitanja. Da se i u HR-u koriste nove tehnologije potvđuju i HR softveri koje koriste svakodnevno u svom poslu.

Pored rada u HR-u, Elena je i psihoterapeut pod supervizijom i radi sa mladim ljudima kojima je potrebna podrška u različitim sferama života.

Pitamo Elenu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Psihologija.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Moj stariji brat 🙂

Koji savet bi danas dala 18-godišnjoj Eleni?

Istražuj, budi istrajna i polako gradi svoj put.

Šta te je najviše iznenadilo kada si počela da radiš?

Različitost ljudi sa kojima sam sarađivala. Čini mi se da do tada, u srednjoj školi i na fakultetu, uglavnom provodimo vreme sa ljudima koji su nam slični bar po nekim interesovanjima. U poslovnom kontekstu se susrećemo sa toliko različitih kolega, ali to je zapravo i bogatstvo jednog tima i prilika za novo učenje i prilagođavanje svakog od nas.