Đorđe Ilić

umetnik za svetlo, 3Lateral

Oblast: umetnički sektor

Đorđe je rođeni Futožanin koji je završio srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput” u Novom Sadu, na odseku Likovni tehničar. Dok je išao u srednju školu paralelno je istraživao i učio Cinemu 4D (modeling, rendering, texturing), a u međuvremenu se bavio slikarstvom i radio aribrush na kolima, motorima, kacigama…

Da bi se dalje usavršavao otišao je u Beograd i upisao kurs 3D Essential Maya training (Chiron). Tu je dobio priliku da bude jedan od stalnih asistenata, a kasnije mu je jedan od predavača ponudio pozciju u njegovom studiju za 3D animaciju. To ga zadržalo u Beogradu narednih sedam godina. Radio je na lokalnim i stranim reklamama kao i na nekoliko domaćih filmova. Neki od studija gde je radio su Media Plus i Digital Kraft.

Sledeća stanica bio je London. Tamo je radio na naslovima kao što su: MetalHead (BlackMirror), Osvetnici: Kraj igre, Crni Panter, Fantastićne zveri i gde ih naći, Alita: Borbeni anđeo, Paklene ulice, Džejms Bond: Nije vreme za umiranje… I onda opet odlučuje da ide dalje. Posle tri godine u Londonu dobio je ponudu iz internacionalnog studija čija je jedna od lokacija u Singapuru. Međutim, u međuvremenu je kontaktirao 3Lateral i s njima postigao zajednički dogovor za saradnju. Sada je ponovo u Novom Sadu i radi na MetaHuman alatu, kao i na nekoliko sjajnih projekata koje još uvek ne sme da pominje 🙂

Pitamo Đorđa

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Crtanje i slikanje.

Najbolji savet za karijeru koji si dobio?

Da vredno radim i učim svakim danom sve više i više bez ikakvih očekivanja. Vreme će učiniti da trud i rad isplivaju na površinu.

Šta te je najviše iznenadilo kada si počeo da radiš?

Pre nego što sam dobio prvi posao uvek sam se pitao kako se sve te stvari rade i zamišljao da sigurno postoji neki određeni način kako se postižu neverovatni rezultati. Odgovor se sam nametnuo prvog radnog dana. Količina ljudi, razmena mišljenja i informacija, ogroman trud svakog pojedinca donosi sjajne rezultate.

Koja su tvoja očekivanja od Karijere 4.0 i šta je ono što učenici mogu da očekuju?

Ovo zamišljam kao jedan ozbiljan razgovor, ali na vrlo opuštenom nivou, vrlo otvoren i koncipiran tako da svako može da postavi bilo koje pitanje. Svako od učenika će moći da me kontaktira i nakon ovog programa. Smatram da je jako važno podstaći i pomoći onima koji su na samom početku jer je to jedan od najvažnijih stepenika za uspešnu budućnost.