Bojana Tejić

producent/projektni menadžer, 3Lateral

Oblast: specijalni projekti

Bojani je opšta gimnazija „kupila“ dodatno vreme da odluči u kom smeru želi dalje da se usavršava. Nakon završene gimnazije pažnju joj je privukao tada novonastali smer na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu — Animacija u inženjerstvu, na kom je i diplomirala. Kroz program ovog smera naučila je osnove 3D-a i bliže se upoznala sa prilikama koje poznavanje 3D-a nudi.

Odmah nakon studija se zaposlila u 3Lateral-u, gde je postepeno gradila svoju poziciju i definisala u kom smeru će dalje da razvija svoju karijeru. Tako je kroz pet godina, koliko radi u 3Lateral-u, sa pozicije junior tehničkog modelara, napredovala na poziciju supervizora, a kasnije i na poziciju producenta tj. projektnog menadžera. Kroz rad u 3Lateral-u je radila na najpoznatijim naslovima u gejming industriji, a trenutno joj je fokus usmeren na specijalne projekte čiji je cilj demonstracija najnovijih tehnologija koje se razvijaju u okviru 3Laterala i Epic Games-a.

Kako kaže, uloga producenta zahteva ne samo tehničko razumevanje procesa i planiranje, nego i konstantan rad sa ljudima, prilagođavanje novonastalim situacijama, rešavanje izazova i sl. Zato Bojana veruje da su pored znanja u određenoj oblasti, za bilo koji napredak, od presudnog značaja i veštine koje poseduješ u pogledu komunikacije, organizacije, analize i načina na koji donosiš odluke.

Pitamo Bojanu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Likovna kultura i matematika.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Razredni koji je bio vrlo posvećen. Istovremeno je bio i autoritet i osoba sa kojom možeš da razgovaraš.

Najbolji savet za karijeru koji si dobila?

Izlazak iz zone komfora je jedini način da napreduješ i savladaš nove veštine.

Koji savet bi danas dala 18-godišnjoj Bojani?

Ne treba da te brine ako još uvek nisi sigurna čime želiš da se baviš. Neko to otkrije tokom srednje škole, neko tokom fakulteta, a nekad se kroz posao kojim kreneš da se baviš jasnije upoznaš sa prilikama i pronađeš nešto što te zanima. Važno je da se za početak usmeriš ka nečemu što te najviše zanima.