Filip Banković

izvršni direktor za razvoj inostranih tržišta i izvršni direktor za razvoj tehnologija, Roaming Networks

Oblast: telekomunikacije

Kako je rođen u Beogradu, Filip se i školovao u njemu — išao je u OŠ Sveti Sava, XIV i VI beogradsku gimnaziju, a zatim Elektrotehnički fakultet, gde je diplomirao na smeru za telekomunikacije. Baš u vreme kada je studirao nastajale su mobilne telekomunikacije, tehnologija koja je postala deo svačijeg života. Osim školovanja u Beogradu, završio je i Executive MBA na Univerzitetu u Šefildu.

Sa svim tim diplomama u džepu, Filip je radio u Mobtelu (danas je to kompanija koju znaš kao Telenor), u inostranstvu, kao i u Telekomu Srbija gde je bio i CTO. Pokrenuo je i bio deo velikih projekata, a kroz celu karijeru se bavi najsavremenijim tehnološkim rešenjima u telekomunikacijama i primenjuje ih na našem tržištu. Posebno se ponosi time što je bio član prvog Izvršnog odbora Inicijative „Digitalna Srbija” (crvenimo 🙂).

Na sadašnjem poslu se bavi osvajanjem inostranih tržišta u Roaming Networks-u, dovođenjem novih tehnologija u kompaniju i stvaranjem ekspertize za najnovija rešenja. To znači da sada radi širom Evrope i SAD, da se zajedno sa svojim kolegama domaćim znanjem uspešno bori na vrlo zahtevnim tržištima i da je deo nekih od najinovativnijih projekata na svetskom tržištu telekomunikacija.

Od Karijere 4.0 očekuje intenzivnu interakciju jer može mnogo toga interesantnog da prenese i pomogne ti da nađeš motivaciju.

Pitamo Filipa

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Matematika, fizika i geografija.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Nisam imao uzore, imao sam neke baš dobre profesore i mnogo sam slušao muziku.

Najbolji karijerni savet koji si dobio?

Prilično je jednostavno, radi ono što voliš i radi puno.

Zašto želiš da učestvuješ u ovom programu?

Volim da razgovaram sa mladim ljudima i jako verujem u mlade generacije.