Ana Dunjić Jovanović

projekt menadžer, Telekom Srbija

Oblast: strateško planiranje

Ana pre svega želi da s tobom podeli svoja dosadašnja iskustva i upozna te sa različitim zanimanjima jer duboko veruje da bi to moglo da ti pomogne u izboru fakulteta i učini da budeš zadovoljan svojom odlukom. Taj njen put je išao od Gimnazije Kruševac, preko smera Telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu do Telekoma Srbija.

Iako je celu dosadašnju karijeru provela u Telekomu, ipak je radila mnogo toga i to mnogo toga raznovrsnog. Radila je u presales timu na izradi specifičnih tehničkih rešenja, razvoju proizvoda i IT-u, gde je stekla usko stručna znanja i bila team lead na strateškim projektima: IP telefonija, internet, CBiO (online rating) CRM platforma (Siebel), LTE (4G), mobilni, roming, cloud servisi, agilna transformacija, korporativne inovacije, digitalni onboaridng. Sva ova znanja i stečene veštine sada koristi na mestu projekt menadžera. Možda je Ana prava osoba da s njom proveriš kuda tvoj put može da ide.

Pitamo Anu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Matematika i fizika.

Najbolji savet za karijeru koji si dobila?

Uvek razmišljaj o narednom koraku u poslovnom razvoju jer ti se tako karijera neće dešavati slučajno već ćeš u skladu sa svojim željama i sposobnostima birati put kojim želiš da ideš.

Zašto učestvuješ u programu Karijera 4.0?

Zato što podržavam predlog da se učenici upoznaju sa različitim segmentima poslovanja kroz lična iskustva pojedinaca. Smatram da im to može pomoći u realnijem sagledavanju profesionalnih izbora.