Saša Čegar

direktor konsaltinga u prodaji, Devtech

Oblast: cloud services

Ako ti je potreban neko ko će ti približiti stvaran svet i ono što te čeka u praksi a u isto vreme je otvoren, iskren, rad da podeli iskustva sa studija i iz karijere, odgovori na pitanja o ličnom razvoju i tome šta bi bio idealan posao za tebe — Saša bi mogao da bude pravi izbor mentora. Sašina impresivna biografija počinje završavanjem Tehničke škole „9. maj“ u Bačkoj Palanci i diplomiranjem na Fakultetu tehničkih nauka na departmanu za Elektroniku, energetiku i telekomunikacije (smer Telekomunikacije), odakle nosi zvanje diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva. Pošto je u toku studija pokazao interesovanje za digitalnu obradu slike diplomirao je iz iste oblasti. A odatle sve kreće samo nagore.

Najpre se zaposlio u komapniji RT-RK i tu proveo pet godina radeći na razvoju aplikacija za mobilne telefone. Iskustvo stečeno u radu na projektima za renomirane svetske proizvođače mobilnih telefona (Sharp, Siemens, Alcatel, Samsung, Nokia, HTC) u Srbiji i inostranstvu, i iskustvo u razvoju softvera stečeno u kompaniji Execom (gde je radio još dve godine) na projetima za evropsko tržište, oblikovalo ga je kao inženjera i dalo mu dobru osnovu za dalji razvoj u okviru startap kompanije Devtech.

Poslednjih osam godina u kompaniji Devtech, kroz nekoliko rola (Project Manager, Head of Service Delivery, Head of Process Improvements, Cloud Consultant i Solution Architect), aktivno učestvuje u većini aktivnosti kompanije, pomaže njen rast i razvoj a u isto vreme stiče iskustvo u oblasti cloud tehnologija. U paraleli stiže da učestvuje u NTCM programu razvoja menadžerskih veština gde je posle položenog kursa, postao trener i ispratio dve generacije polaznika.

Pitamo Sašu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Matematika i stručni predmeti.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Profesor Energetske elektronike Slavuj Milić.

Koji savet bi danas dao 18-godišnjem Saši?

Samo nastavi tako!

Šta te je najviše iznenadilo kada si počeo da radiš?

S jedne strane očekivanje poslodavca da se za kratko vreme savlada neka specifična oblast, a sa druge strane sposobnost da se snađeš u takvoj situaciji.