Adam Kovač

specijalista za odnose sa klijentima, 3Lateral

Oblast: prodaja i marketing

Kada čujete početak Adamove priče, najmanje je verovatno da ćete pomisliti da danas radi u gejming kompaniji. Srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Devetoj gimnaziji u Beogradu, nakon koje je upisao Fakultet organizacionih nauka s idejom da se bavi (operacionim) menadžmentom. Iako su ga tada zanimale optimizacije procesa rada, karijeru je spletom okolnosti počeo u finansijskom konsaltingu u internacionalnoj kompaniji EY.

Tamo je pravio analize i izveštaje koji pomažu pri akvizicijama većih kompanija (SBB, Imlek, Knjaz Miloš, Bambi…). Jedna od njih bila je prekretnica. Radeći na prodaji 3Laterala Epic Games-u, upoznao je ovu domaću kompaniju koja se bavi digitalizacijom ljudskog lika. Danas upravo u 3Lateralu pomaže klijentima da izaberu odgovarajuća tehnološka rešenja, pomaže rast lokalne startap i kreativne zajednice i bavi se marketingom i odnosima s javnošću.

Adam gaji i veliku ljubav prema mentorstvu. Tokom studija i karijere je mentorisao grupno više od 100 studenata Fakulteta organizacionih nauka, a pojedinačno (1 na 1) oko 30 studenata i članova tima. Zato ima i jasna očekivanja od Karijere 4.0: da dođeš sa svojim pitanjima, nedoumicama, pretpostavkama, da čuješ deset različitih perspektiva i uvidiš da je uspešnima jedino zajedničko trud i konstantno usavršavanje, a da svako ima svoj put / viziju / ideju / želju / motivaciju.

Pitamo Adama

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Fizičko 🙂

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Ne pamtim da sam imao uzora tada. Dosta uzora sam stekao kroz fakultet i AIESEC (priča Markusa Orlovskog mi je super inspirativna).

Najbolji savet za karijeru koji si dobio i od koga?

Ako želis da budeš u prostoriji sa super pametnim ljudima, volontiraj da vodiš beleške na njihovim sastancima. Ako ih budeš vodio dobro, lako će ti delegirati još odgovornosti. — menadžer u kompaniji EY

Koji savet bi danas dao 18-godišnjem Adamu?

Nemoj da misliš da ćeš sa 27 godina imati sve skapirano, menjaćeš se stalno i okruženje sa tobom. Dvadeset i sedam mi je bio velik broj godina za „odraslog čoveka”, a sada imam 30 i i dalje se pronalazim.