Ko stoji iza #BudimoPametni

Inicijativa „Digitalna Srbija“ je nevladina i neprofitna organizacija koja se zalaže za transformaciju Srbije u digitalno društvo. U takvoj, digitalnoj Srbiji, svaki pojedinac moći će da ostvari svoj pun potencijal, svoj talent i inovativnost predstavi na globalnom tržištu, dok će srpske kompanije, svaka u svojoj oblasti, postati evropski lideri digitalne ekonomije 21. veka. Na putu do što brže digitalne transformacije Srbije, ulažemo bogato znanje, iskustvo, kontakte i resurse svojih osnivača i članica.

Inicijativu „Digitalna Srbija“ su osnovali Infostud, Microsoft, Nordeus, PricewaterhouseCoopers, Ringier Axel Springer, Seven Bridges Genomics, Startit, Telekom Srbija i Telenor. Do danas, pridružio nam se veliki broj organizacija i kompanija iz najrazličitijih privrednih sektora.

Zašto ovo radimo? Ujedinila nas je želja da u deceniji pred nama značajno doprinesemo napretku i boljoj budućnosti Srbije. Želimo da iskoristimo Četvrtu industrijsku revoluciju kroz koju ceo svet prolazi, izazove koje nosi pretvorimo u prilike i iz nje izađemo kao pobednici. Da bi se to desilo, pokrećemo korenite društvene promene na koje ćemo svi biti ponosni.

Više o Inicijativi „Digitalna Srbija“ pronađite na zvaničnom sajtu organizacije. Pored velikog zalaganja naših članova, kampanju „Budimo pametni“ realizujemo u saradnji sa prijateljskim organizacijama koje su ustupile svoje resurse, znanje i kontakte.