informacione tehnologije

Ko je najpoželjniji IT poslodavac u Srbiji?

Brojna istraživanja pokazuju da je tržište rada u Srbiji u stalnoj potrazi za kvalitetnim kadrovima u IT sektoru. Kandidati za ove pozicije su dosta dobro upoznati sa zahtevima koje IT kompanije stavljaju pred svoje potencijalne zaposlene. Ali, šta sami kandidati misle o ovim poslodavcima i šta od njih očekuju?

Jedan od naših osnivača, kompanija Infostud i njihov vodeći sajt za zapošljavanje Poslovi.infostud.com i ove godine će pokušati da saznaju šta to kandidati sa IT pozadinom žele od kompanija, kao i koje kompanije oni percipiraju kao najpoželjnije za razvoj svoje karijere. Uključite se u istraživanje i pomozite Infostudu da javnosti predstavi u kojim kompanijama bi IT stručnjaci u Srbiji najviše želeli da rade i pod kojim uslovima.

Saznaćemo i koje beneficije su važne IT stručnjacima u različitim fazama profesionalnog razvoja i koji tip kompanije im najviše odgovara. Istraživanje će nam otkriti da li je plata uvek presudni faktor, koliko su važni fleksibilno radno vreme, zdravstveno i penzijsko osiguranje, a u kojoj meri je zaposlenima važno čime se kompanija bavi. Istraživanje će pokazati koliko su  ulaganja u dodatne benefite kao što su zajednička putovanja, organizovana kulturna i sportska dešavanja, po kojima je IT sektor postao prepoznatljiv, doprinela boljoj slici IT poslodavaca u Srbiji.

Čak tri osnivača Inicijative «Digitalna Srbija» bile su među deset najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji u Infostudovom istraživanju sprovedenom pre dve godine. Da li će se isti poslodavci iz IT sfere koji su se zatekli na visokim pozicijama tada i ovaj put naći među najpoželjnijima? Takođe, saznaćemo koliko su se želje i očekivanja IT stručnjaka po pitanju plata i drugih beneficija promenile u odnosu na prethodno istraživanje i koliko su postali svesni svoje vrednosti na tržištu rada.

 

Inicijativa Digitalna Srbija

About Inicijativa Digitalna Srbija

Leave a Reply