Zašto Inicijativa Digitalna Srbija?

Jedna strategija – mnogo prednosti

Čitav svet je u tranziciji prema digitalnoj ekonomiji i upravo to vidimo kao priliku da se Srbija uključi u ekskluzivan klub zemalja koje će biti vodeće u 21. veku. Znamo da je ovo moguće postići, s obzirom na to da je Srbija već pokazala sposobnost u kreiranju jedinstvenih i vrednih digitalnih dobara. Naš cilje da stvorimo okruženje u kome će srpske tehnološke kompanije, svaka u svojoj oblasti, postati regionalni lideri i samim tim dovesti do otvaranja novih radnih mesta, kao i do većeg kvaliteta života.

Širok spektar mogućnosti za nas da povedemo promene – to je ono što definiše našu strategiju i plan

 

EKONOMIJA I ZAKONSKA REGULATIVA

Naš cilj je unapređivanje vladine politike i modernizacija pravnog okvira kako bi se stvorilo povoljno poslovno okruženje koji će negovati tehnološko preduzetništvo i privlačiti domaće i strane investitore.  Zagovaramo otvoreni dijalog koji će dovesti do toga da naše vlasti konstantno unapređuju političko okruženje i zakonsku regulativu.

DIGITALNI INOVACIONI EKOSISTEM

Podržavamo preduzetnike koji su pioniri u poslu – od rane faze do razvoja posla. Nudimo sve od treninga i saveta do programa akceleratora velikih razmera. I pomažemo u ostvarivanju kontakata sa potencijalnim korporativnim klijentima i investitorima, nacionalnim i internacionalnim.

 

EDUKACIJA I TALENAT

Doživotno učenje nikada nije bilo toliko važno kao danas. Obezbeđujemo programe digitalne edukacije koji pomažu pojedincima da osveže i dopune mogućnosti svog digitalnog biznisa.

RAZMENA I KULTURA INOVACIJE

Obezbeđujemo pažljivo osmišljenje platforme i događaje gde digitalni preduzetnici, renomirane kompanije i investitori mogu da se povežu. Na međunarodnom nivou učestvujemo na konferencijama i sajmovima gde preduzetnicima pružamo priliku da predstave svoj koncept globalnom auditorijumu.

SNAGA INOVACIJE KAO ZAŠTITNI ZNAK

Koristimo naše resurse i udruženu snagu da konstantno ističemo brend Inicijative Digitalna Srbija. Privlačnost našeg brenda čini nas visoko cenjenim učesnicima inovacionog ekosistema. Naši programi komunikacija nastoje da ojačaju srpski brend i da izgrade svest o našem ekosistemu podjednako kod preduzetnika, lidera korporativnih inovacija i međunarodnih investitora.

Šta tu ima za Vas kao člana Inicijativa Digitalna Srbija?

Dokazani rezultati i jedinstvena snaga

Nudimo jedinstvenu prodajnu poziciju

Osnovani  u proleće 2017, izgradili smo impresivni ekosistem i članstvo koje uključuje velike organizacije. Rezultati DSI su privukli pažnju lidera u ekonomskom, političkom i naučnom sektoru iz cele Srbije. Pokazalo se da postoji velika potražnja za inovacionim ekosistemom koji je osmišljen da povezuje različite sektore i pospešuje razmenu ideja, znanja i resursa između starih i renomiranih lidera na tržištu i novih žustrih inovatora.

Inicijativa Digitalna Srbija nudi širok spektar platformi za umrežavanje, prilike za saradnju, događaje, media kanale, i još mnogo toga što bi povezalo renomirane igrače na tržištu cele Srbije sa digitalnim pionirima iz zemlje i inostranstva.

Želite da saznate više o nama?

Vaše mogućnosti – na prvi pogled

Snaga jakog brenda

Privlačnost našeg jakog brenda šalje jasnu poruku: Mi smo jedna od najvećih sila pokretača digitalne transormacije.

Imati pravo glasa i učešće u kreiranju

Imaćete mogućnost da učestvujete u kreiranju okvira koji će biti osmišljen da vam omogući uspeh u digitalnoj budućnosti.

Vaša organizacija postaje deo koordinisane i dobro povezane zajednice kompanija i individualaca istomišljenika.

Ekskluzivni pristup inovativnim i nesvakidašnjim idejama

Budite inspirisani, imajte uvid u novine i iskustva digitalnih inovacija kako i gde se budu dešavale tj. u okviru naših kickstart akceleratora. Učestvujte u pilot-projektima i zajedničkim testovima. I što je najvažnije: sami ih inicirajte i kreirajte.

Umrežavanje sa drugim renomiranim organizacijama

Izgradite nove odnose sa drugim važnim igračima u inovacionom digitalnom ekosistemu. Razgovarajte o svojim idejama sa različitim industrijama, razmišljajte van kutije i istražite mogućnosti za nova partnerstva i saradnje.

Postavka i razvoj zaposlenih

Iskusni i dobro povezani zaposleni kompanija članica rade kao Ambasadori našeg brenda. Uloga Ambasadora nudi prednost neposrednog kontakta za minimum vremena. Na taj način rastemo organski i osluškujemo potrebe kompanija iznutra, jer svaka promena počinje od pojedinca

Povezivanje sa osnivačima i start-up-ovima

Iskoristiti događaje i sponzorske programe kao „platforme za dalju gradnju“. Sastajte se, diskutujte i gradite poverenje. Prepoznajte talenat i iskustvo i prilagođavajte ideje. Izložite svoje timove inovacionim procesima. Angažujte se u targetiranoj saradnji kao klijent/partner ili iskoristite nove konekcije za partnerstva i investicione prilike.

Pristup različitim inicijativama sa mogućnošću učešća

Targetirano učešće u odabranim inicijativama koje su naročito važne za individualne članove.

Korišćenje potencijala inicijative za brz i efikasan pristup: ekskluzivnim događajima, informacijama i veoma vidljive mogućnosti za sponzorstva.

Različite mogućnosti učešća

Članstvo u jakom i brzorastućem ekosistemu koje omogućava aktivno učešće.

Podržite ekosistem kao član – ili nam se pridružite kao podrška određenim individualnim inicijativama.

9 osnivača – jedna jaka zajednica

Prisutnost u svim regionima i svim industrijama

Inicijativa Digitalna Srbija je brend koji svoju snagu vuče iz Srbije kao biznis destinacije veoma atraktivne za ulagače. Mi pokrećemo i stvaramo inicijative i događaje koji imaju jak uticaj na pojedinačne industrije u Srbiji i njenim različitim regionima.

PREDNOSTI ZA ČLANOVE

Dobra povezanost

Inicijativa Digitalna Srbija je srpska inicijativa koja ima odlične kontakte i mogućnost da privuče međunarodne talente u sferi digitalnog biznisa.

Brz pristup

Omogućavamo pravnim licima, venture kapitalistima, malim i srednjim preduzećima kao i star-up-ovima iz zemlje i inostranstva brz pristup našem podsticajnom ekosistemu inovacija.

Fokus na STEM (science, technology, engineering and mathematics) disciplinama

Mi gradimo na kombinovanoj snazi vodećih kompanija, akademskih institucija sa fokusom na STEM discipline, i talenata u sferama FinTech, InsureTech, Smart&Connected Machines, robotici, VI i FoodTech kao i u Life Sciences i MedTech.

Saradnja između sektora

Mi verujemo da se nesvakidašnje inovacije najčešće dešavaju kada se različiti sektori i pristupi udruže. Upravo zato mi nastojimo da uspostavimo veze, između različitih sektora i geografskih regija gde su ovi sektori tradicionalno smešteni.

Brending

Članovi i partneri mogu da iskoriste snagu našeg brenda i naših media kanala da poboljšaju percepciju sebe kao lidera u digitalnoj revoluciji.

Izgradnja partnerstva

Osnivači dobijaju jedinstvenu priliku da izgrade partnerstva sa potencijalnim klijentima, partnerima i investitorima.

Povećavanje svesti i vidljivosti

Umnožavanje velikog broja nacionalnih i internacionalnih kanala komunikacije Inicijative Digitalna Srbija.

Poboljšanje dosega

Preduzetnici mogu da koriste naše mreže da povećaju reach svog tržišta.

Znanje

Mi obezbeđujemo strat-up-ovima iz različitih vertikala prilagođene i vodeće programe sa kojima će njihovi poslovni modeli rasti i razvijati se.

Članice Inicijative Digitalna Srbija